Понедельник, 20-Май-2024, 18:03
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов

22 грудня на базі загальноосвітньої школи № 10 відбувся профорієнтаційний захід за участі співробітників приймальної комісії і кафедр Маріупольського державного університету. На зустріч з представниками ВНЗ прийшли батьки і класні керівники старшокласників з 14 шкіл Лівобережного району міста, а також селища Виноградне.

На початку зустрічі до присутніх звернулася відповідальний секретар приймальної комісії МДУ Юлія Демидова. Вона зазначила переваги навчання в Маріупольському держуніверситеті, особливу увагу приділивши його міжнародній діяльності та особливостям прийому до вищих навчальних закладів у 2017 році.

Детальніше про спеціальності МДУ розповіли в. о. завідувача кафедри італійської філології та перекладу, доцент Ганна Рудницька та старший ... Читать дальше »

Просмотров: 393 | Добавил: Admin | Дата: 26-Дек-2016 | Комментарии (0)

З 27 грудня стартує конкурс творчих робіт «Ларнака – візитна картка Кіпру», організований Почесним консульством Республіки Кіпр в Маріуполі разом з Організацією туристичного розвитку м. Ларнака.

Студенти Маріупольського державного університету традиційно кожного року приймають участь та становляться переможцями цього конкурсу.

Конкурс проходитиме з 27 грудня 2016 року до 30 березня 2017 року. Зареєструватися учасники можуть до 15 лютого 2017 року. Оголошення переможців 3 квітня 2017 року.

До участі у конкурсі запрошуються студенти, що ... Читать дальше »

Просмотров: 374 | Добавил: Admin | Дата: 26-Дек-2016 | Комментарии (1)

Кафедра грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету, яка минулого тижня відзначила своє 20-річчя, продовжує приймати поздоровлення від численних іноземних друзів та партнерів.

Така увага з боку відомих міжнародних організацій та провідних вчених Греції, Кіпру й інших країн є дуже приємною та почесною. Окрім того, це свідчить про високий авторитет у європейському науково-освітньому просторі, який здобула кафедра та її співробітники завдяки успішній роботі, спрямованій на підготовку конкурентоспроможних фахівців у галузі грецької філології та перекладу, а також на популяризацію грецької мови, історії і культури у Приазов'ї та по всій Україні.
 

Отже, з ювілеє ... Читать дальше »

Просмотров: 364 | Добавил: Admin | Дата: 22-Дек-2016 | Комментарии (0)

В разделе

"Каталог файлов" - "Розклад занять"

выложено расписание зимней екзаменационной сессии

Просмотров: 355 | Добавил: Admin | Дата: 21-Дек-2016 | Комментарии (0)

15 грудня у культурному центрі «Меотида» відбувся святковий концерт, присвячений 20-річчю кафедри грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету. Винуватців свята тепло привітав ректор МДУ, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі, професор Костянтин Балабанов, побажавши міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії та великих професійних успіхів.

У якості почесних гостей свято відвідали начальник управління «Секретаріат Ради» Юлія Стамбулжи, Генеральний консул Грецької Республіки в Маріуполі Елені Георгопулузавідувач відділу освіти Федерації грецьких товариств України Олена Добра, голова Маріупольського товариства греків Надія Чапні, а також директори шк ... Читать дальше »

Просмотров: 334 | Добавил: Admin | Дата: 16-Дек-2016 | Комментарии (0)

14 грудня  на кафедрі теорії та практики перекладу Маріупольського державного університету відбулася дискусія англійською мовою  на тему «Soft Power. Does it work?» та «Cultural Diplomacy» у рамках офіційного закриття Року англійської мови в Україні. Студенти 3 та 4 курсів спеціальності «Переклад (англійська)» ознайомились з наданими методичними матеріалами GoGlobal, Міністерства освіти і науки України та Британської Ради в Українію, обговорили їх у групах і поділилися своїми висновками. Також визначили, коли і ким запроваджено ці терміни, які проблеми існують у сфері культурної дипломатії, які аспекти використання «м’якої сили» можуть мати місце в Україні.

Студенти розглянули, який досвід мають зарубіжні країни у сфері культурної дипломатії та запропонували  на прикладі Великої Британії  розробити схему використання «м’якої сили» та розвитку культурної дипломатії на теренах України.

... Читать дальше »
Просмотров: 365 | Добавил: Admin | Дата: 16-Дек-2016 | Комментарии (0)

10 грудня у рамках профорієнтаційної роботи кафедра грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету організувала зустріч із старшокласниками. Цього дня на запрошення кафедри університет відвідали вчителі профільних класів з викладанням новогрецької мови та учні-старшокласники  загальноосвітніх шкіл № 47, № 68 міста Маріуполя та шкіл з поглибленим вивченням новогрецької мови  8 (п. Сартана) і № 46 (п. Старий Крим). Т. в. о. завідувача кафедри, доцент Юлія  Жарікова провела для них екскурсію факультетом грецької філології та розповіла про основні напрямки діяльності МДУ. Також під час зустрічі школярі дізналися про специфіку здобуття вищої освіти за трьома спеціальностями кафедри, а також про здобутки студентів і викладачів у науковій, навчальній та культурно-масовій роботі.

Наприкінці заходу школярі ра ... Читать дальше »

Просмотров: 357 | Добавил: Admin | Дата: 12-Дек-2016 | Комментарии (0)

Підтримка талановитої студентської молоді – основний напрямок співпраці благодійної організації «Фонд Бумбураса» з Маріупольським державним університетом. Перспективи подальшого ефективного співробітництва обговорили ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов і голова Фонду, президент Асоціації грецьких підприємців та підприємств Пантелеймон Бумбурас. Зустріч проходила у МДУ за участі голови Федерації грецьких товариств України Олександри Проценко-Пічаджи.

На початку розмови гості відзначили вагому роль, яку відіграє університет у підготовці висококваліфікованих фахівців у Донецькому регіоні та зміцненні патріотичного духу молоду. У відповідь Костянтин Балабанов нагадав, що останні два роки виш працює в особливих умовах, проте, навіть незавжаючи на складну військово-політичну ситуацію, колектив ні на день не зупинив роботу. Більш того, у цей період зросла увага до університету з боку зарубіжних ... Читать дальше »

Просмотров: 340 | Добавил: Admin | Дата: 12-Дек-2016 | Комментарии (0)

На початку грудня на факультеті грецької філології Маріупольського державного університету стартував цикл освітньо-методичних семінарів для викладачів кафедри грецької філології та перекладу і студентів спеціальностей «Мова і література (новогрецька)» та «Переклад (новогрецька)». Проект ініційований Координаційним офісом з питань грецької освіти в країнах Східної Європи при Генеральному Консульстві Греції в Маріуполі на чолі з Координатором Хрисою Тамісоглу. До організації семінарів долучилися викладачі, які працюють на кафедрі грецької філології та перекладу МДУ по лінії Міністерства освіти, досліджень і релігії Греції, філологи Ефі Макрі та Аргіріс Нікас.

Перший семінар пройшов 2 грудня і був присвячений методології використання комп'ютерних технологій та інтернет-ресурсів у викладанні новогрецької мови. Доповідач Аргіріс Нікас ознайомив слухачів зі специфікою користування та можливостями електронних ети ... Читать дальше »

Просмотров: 381 | Добавил: Admin | Дата: 08-Дек-2016 | Комментарии (0)

Студентка ІІІ курсу спеціальності «Мова та література (новогрецька)» Маріупольського державного університету Поліна Харасахал отримала Гран-прі VIII Міжнародного фестивалю грецької пісні імені Тамари Каци, який проходив 3-4 грудня у Палаці культури «Іскра». Організатором фестивалю виступила Федерація грецьких товариств України. Спонсорську підтримку проекту надала благодійна організація «Фонд Бумбураса».

Фестиваль грецької пісні імені Тамари Каци є важливою культурною подією у житті країни та найбільшим фестивалем грецької пісні на пострадянському просторі. Цього року він зібрав понад 100 учасників з Києва, Львова, Одеси, Запоріжжя, Харкова, Маріуполя, Нікольського, Волноваського, Великоновосілківського та Мангушський районів Донецької області, селищ Сартана та Старий Крим, а також із Грузії та Молдови. Виконавці демонстрували свої вокальні здібності у категоріях «Солісти-вокалісти», «Авторська пісня», &l ... Читать дальше »

Просмотров: 344 | Добавил: Admin | Дата: 05-Дек-2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 32 33 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz