Четверг, 09-Май-2024, 10:09
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Декабрь » 12 » Фонд Бумбураса націлений і надалі підтримувати Маріупольський державний університет
20:22
Фонд Бумбураса націлений і надалі підтримувати Маріупольський державний університет

Підтримка талановитої студентської молоді – основний напрямок співпраці благодійної організації «Фонд Бумбураса» з Маріупольським державним університетом. Перспективи подальшого ефективного співробітництва обговорили ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов і голова Фонду, президент Асоціації грецьких підприємців та підприємств Пантелеймон Бумбурас. Зустріч проходила у МДУ за участі голови Федерації грецьких товариств України Олександри Проценко-Пічаджи.

На початку розмови гості відзначили вагому роль, яку відіграє університет у підготовці висококваліфікованих фахівців у Донецькому регіоні та зміцненні патріотичного духу молоду. У відповідь Костянтин Балабанов нагадав, що останні два роки виш працює в особливих умовах, проте, навіть незавжаючи на складну військово-політичну ситуацію, колектив ні на день не зупинив роботу. Більш того, у цей період зросла увага до університету з боку зарубіжних партнерів і провідних міжнародних об'єднань – Європейського Союзу, ООН, ОБСЄ.

Ректор підкреслив, що високо цінує підтримку, яку МДУ отримує від Фонду Бумбураса, і подякував Пантелеймону Бумбурасу за матеріальну допомогу, надану студентам-контрактникам. 25 студентів університету протягом цього навчального року отримують стипендію Фонду, яка покриває витрати на оплату контракту за навчання. Серед них відмінники та громадські активісти, а також студенти соціально незахищених категорій, зокрема ті, що переїхали з тимчасово окупованих територій.

Під час зустрічі сторони домовилися, що практика виділення стипендій продовжиться і наступного навчального року. Також Фонд Бумбураса сприятиме організації стажувань у Греції для кращих студентів університету. Нагадаємо, що вже влітку 2017 року 15 студентів МДУ вирушать на відпочинок до Греції, і, за словами Пантелеймона Бумбураса, це лише початок.

Просмотров: 338 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz