Воскресенье, 28-Апр-2024, 07:31
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов

Відкрито прийом заявок на навчання у Школі вищої освіти імені Г. Галілея при Падуанському університеті (Італія). До групи постійних студентів Школа приймає чотирьох високомотивованих іноземних студентів, які можуть взяти участь у 2-річній магістерській програмі. Подавати заявки запрошуються громадяни України віком до 26 років, які мають ступінь бакалавра і прагнуть здобути знання у галузі гуманітарних, природничих і соціальних наук.

Школа надає стипендію, яка передбачає відшкодування одного квитка в обидва кінці – з/до країни походження (економ-клас), до 1500,00 євро за кожен навчальний рік, покриття витрат на книги та інші документально підтверджені витрати освітнього характеру. Також Школа надає безкоштовне проживання та харчування у студентських гуртожитках і їдальнях університету. Школа залишає за собою право призначати субсидію до 5000,00 євро в якості внеску за особисті витрати на проживання.

Детальну інформацію щодо напрямів навчання, анкету і перелік документів можна знайти за посиланням.

Дедлайн подачі заявки – 22 травня 2017 року

Просмотров: 349 | Добавил: Admin | Дата: 10-Апр-2017 | Комментарии (0)

Уряд Словацької Республіки у межах офіційної допомоги в цілях розвитку (Official Development Assistance, ODA) надає стипендії громадянам України на навчання у 2017/2018 академічному році у вищих навчальних закладах Словаччини.

Заявки на отримання стипендії подаються в електронній формі. Для подання електронної заявки аплікант повинен зареєструвати на веб-порталі, де розміщена інструкція щодо заповнення та подання заявки та уся необхідна інформація. У разі потреби апліканти і користувачі порталу можуть отримати технічну підтримку за тел.: +421 907 551 404, e-mail: helpdesk@studyabroad.sk.

Звертаємо вашу увагу, що Міністерство освіти і науки України прийматиме заявки в електронному та паперовому форматі. До Міністерства слід надіслати паперові копії усього пакету документів, які кандидат подає на стипендію словацькій стороні в режимі он-лайн.


Поштова адреса:

Проспект Перемоги, 10, 01135, Київ, Україна,

Міністерство освіти і науки України,

Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції,

«Стипендії від Уряду Словацької Республіки в рамках ODA».

Документи просимо залишати у скриньці для кореспонденції.

Електронна адреса: ukrainemon@gmail.com (на ... Читать дальше »

Просмотров: 319 | Добавил: Admin | Дата: 10-Апр-2017 | Комментарии (0)

Кафедрою теорії та практики перекладу було проведено низку заходів з нагоди 85-ої річниці з дня заснування Донецької області за темою «Донбас – мультикультурний регіон». Зокрема, в.о. завідувачкою кафедри Марією Смирновою було організовано тематичний урок з практики перекладу, присвячений співпраці Донбасу з урядом Японії, який наразі допомагає Донецькому регіону у відновленні інфраструктури та налагодженню миру на Сході України. Марія Смирнова підготувала презентацію англійською мовою про географію, краєвиди, політичний устрій та культурні традиції Японії, а також про засоби невербальної комунікації японців та розповіла про різницю між японською та притаманною слов’янському менталітету паракінесикою. Студенти 3 курсу спеціальності «Переклад (англійська)» перекладали випуск National Georgaphic про Японію та відео-дайджест з історії країни. Після цього було проведено Вікторину з лінгвокультурології Японії та запропоновано перегляд художнього військово-історичного фільму «The Last Samurai».

Старший викладач кафедри Михайло Тарапатов провів майстер-клас та конкурс з усного послідовного перекладу з української мови на англійську на матеріалі текстів суспільно-політичної тематики, присвячених відносинам між Донбасом та ... Читать дальше »

Просмотров: 513 | Добавил: Admin | Дата: 09-Апр-2017 | Комментарии (0)

4 квітня з ініціативи Координаційного офісу з питань освіти при Генеральному консульстві Греції в Маріуполі Маріупольський державний університет відвідав засновник та голова координаційного комітету Міжнародного товариства друзів Нікоса Казандзакіса Георгіос Стасінакіс. Почесний гість прибув у супроводі Генерального консула Грецької Республіки в Маріуполі Елені Георгопулу і голови Координаційного центру з питань освіти Хриси Тамісоглу.

Екскурсію факультетом грецької філології МДУ для пана Стасінакіса провели декан факультету, професор Світлана Шепітько і в. о. завідувача кафедри грецької філології та перекладу, доцент Юлія Жарікова. Після знайомства з факультетом гості зустрілися з т. в. о. ректора, професором Оленою Булатовою, яка розповіла про основні напрямки діяльності і досягнення вишу, а також про українську систему освіти в цілому.

Окрему увагу Георгіос Стасінакіс приділив спілкуванню зі студентами і викладачами кафедри грецької філології та перекладу, для яких він провів відкриту лекцію на тему «Життя і творчість Нікоса Казандзакіса». Пан Стасінакіс вже багато років займається популяризацією творчості всесвітньо відомого грецького письменника Нікоса Казандзакіса, проводить семінари та лекції на тему його творчого спадку. Особливий інтерес лекція викликала у студентів 3 і 4 курсів, які вивчають творчість відомого грецького письменника Казандзакіса на заняттях з історії грецької літератури. Молодь ставила багато питань, на які шановний гіс ... Читать дальше »

Просмотров: 409 | Добавил: Admin | Дата: 09-Апр-2017 | Комментарии (0)

30 березня на базі Італійського культурного центру Маріупольського державного університету відбувся круглий стіл «Сучасні технології навчання іноземної мови в закладах освіти». До діалогу були запрошені представники Маріупольського науково-методичного центру, вчителі загальноосвітніх шкіл міста, викладачі і студенти факультетів грецької філології та іноземних мов.

Ініціатором та організатором зустрічі виступила кафедра італійської філології та перекладу МДУ, викладачі якої мають багатий досвід у викладанні італійської мови. Усі співробітники кафедри неодноразово проходили стажування у провідних університетах Італії, вивчаючи напрацювання італійських колег стосовно технологій викладання італійської мови. Наразі вони успішно застосовують у практичній викладацькій діяльності найкращі зразки закордонного досвіду.

Учасники круглого столу обговорили психолого-педагогічні засади навчання іноземній мові, особливості білінгвальної моделі підготовки вчителів іноземної мови, навчально-методичне забезпечення викладання та міжнародне співробітництво у сфері освіти і філології.

Присутні на засіданні обмінялися набутим практичним досвідом і корисними порадами, проаналізували зарубіжні технології у сфері викладання іноземних мов і почерпнули щось нове для себе. По завершенні заходу учасники отримали сертифікати і програму круглого столу, яка містила тези доповідей, представлених на засіданні.
... Читать дальше »

Просмотров: 284 | Добавил: Admin | Дата: 31-Мар-2017 | Комментарии (0)

Міністерство закордонних справ Італійської Республіки надає гранти на навчання в Італії на 2017/2018 навчальний рік для українських студентів, аспірантів, науковців та викладачів. Сума щомісячної стипендії становить 820 євро і включає також медичну страховку. 

Стипендії надаються на період від 1 до 9 місяців для наступних видів діяльності: 

  • курси вивчення італійської мови просунутих рівнів; 
  • курси викладання італійської мови;
  • дослідницькі проекти, які проводяться у центрах або лабораторіях, бібліотеках, архівах, музеях Італії; 
  • університетські курси за спеціальностями другого освітнього рівня (спеціаліст, магістр);
  • музичні та художні курси;
  • навчання в аспірантурі.

Для участі у конкурсі на здобуття гранту необхідно заповнити реєстраційний формуляр на порталі «Borse on line» до 10 травня 2017 року.

Просмотров: 329 | Добавил: Admin | Дата: 29-Мар-2017 | Комментарии (0)

Декада студентської науки – 2017 на факультеті грецької філології проходила з 13.03.2017 р. до 23.03.2017 р. Загальна кількість учасників Декади: 164.

В рамках Декади студентської науки 2017 на факультеті грецької філології пройшли  засідання 8 наукових секцій (4 секції кафедри грецької філології та перекладу, 1 секція кафедри італійської філології та перекладу, 3 секції кафедри теорії та практики перекладу). Студенти продемонстрували високий рівень обізнаності досліджуваних проблем. Загальна кількість студентів, які взяли участь у засіданні секцій з доповіддю – 67. З них – 27 отримали дипломи та грамоти.

 

... Читать дальше »
Просмотров: 454 | Добавил: Admin | Дата: 27-Мар-2017 | Комментарии (0)

17 березня студенти і викладачі Маріупольського державного університету відзначали 100-річчя від початку Української революції 1917-1921 років.

Студентська рада факультету іноземних мов за підтримки деканату організувала та провела культурно-просвітницьку бесіду «Українська революція 1917-1921 рр.». Присутні пригадали чотири Універсали Української Центральної ради, почули розповідь про українські громадські організації та політичні партії, а також цікаві факти з життя видатних діячів революції та інші історичні відомості. 

Про події минулих років студентам розповіла голова студентської ради факультету Катерина Бєлова. Особливу увагу доповідач приділила значенню та наслідкам бою під Крутами, а також проголошенню Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві. Підбиваючи підсумки учасники бесіди зауважили, що, подолавши тернистий шлях до свободи, Україна вибудувала свою незалежність, проте ідея національної єдності і сьогодні є вкрай актуальною.

На факультеті філології та масових комунікацій з нагоди річниці Української революції кафедра української філології організувала круглий стіл «Життя як боротьба за Україну». Під час засідання викладачі кафедри та студенти спеціальності «Українська мова та література» обговорили романи Юрія Го ... Читать дальше »

Просмотров: 266 | Добавил: Admin | Дата: 27-Мар-2017 | Комментарии (0)

Розпочато прийом заявок на участь у навчaльно-професійній програмі у найкращих інституціях Лондона – LEAD Programme: Leadership, Education and Development.

Протягом 14 днів у Лондоні студенти зможуть:

  • відвідати провідні світові компанії: Bloomberg, European Bank for Reconstruction and Development, CitiBank, BlackRock, Financial Times, City Municipality тощо;
  • подискутувати з експертами у сферах фінансів, банківництва, урядування, медіа;
  • отримати практичні навички та пройти тренінги з лобіювання, презентування та комунікацій, управління проектами та інші;
  • попрацювати над цікавими проектами у європейському форматі.

Вимоги до аплікантів:

  • студенти 4-6 курсів або
  • молоді люди віком до 27 років, які працюють у державному секторі;
  • академічна успішність;
  • лідерські навички;
  • активна участь у соціальному та громадському житті;
  • вільна англійська.

Для подачі заявки перейдіть за посиланням

Деталі можна дізнатися на сторінці у Facebook

Дедлайн: 31 березня 2017 року

Контактна особа: Наталія Ковб, natalia.kovb@gmail.com

Просмотров: 242 | Добавил: Admin | Дата: 27-Мар-2017 | Комментарии (0)

В рамках Декади студентської науки 2017 кафедрою теорії та практики перекладу було проведено низку заходів. 13 березня відбулося засідання трьох наукових секцій: «Актуальні питання перекладознавства та порівняльної типології», «Етно- та лінгвокультурні характеристики сучасного англомовного пареміофонду» та «Новітні технології викладання англійської мови», в яких взяли участь 30 студентів. Під час проведення засідань вищезазначених заходів студенти презентували результати власних наукових досліджень та активно дискутували про проблемні питання досліджуваних тем. Перші місця посіли Коваль Вікторія та Шарунова Анна, студентки 4 курсу спеціальності «Переклад (англійська)», Гогунська Ксенія, студентка ОС «Бакалавр» спеціальності «Мова та література (російська)».

14 березня старший викладач кафедри Романюк С.Г. провів фонетичний конкурс з англійської мови, в якому взяли участь 10 студентів 1-2 курсів спеціальностей «Переклад (англійська)», «Міжнародний бізнес», «Міжнародні відносини», «Міжнародна економіка». Диплом переможця здобув Костенко Максим, студент 1 курсу спеціальності «Переклад (англійська)».

17 березня старший викладач кафедри Тарапатов М.М. та доцент Канна В.Ю. провели конкурс усного перекладу з англійської мови, під час якого студенти змагалися у вмінні послідовного перекладу текстів з суспільно-політичної тематики, а са ... Читать дальше »

Просмотров: 402 | Добавил: Admin | Дата: 27-Мар-2017 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 32 33 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz