Пятница, 10-Май-2024, 08:19
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Апрель » 14

Есе та оповідання магістрантів спеціальності «Переклад (новогрецька)» Маріупольського державного університету були надруковані у популярному кіпрському літературно-художньому журналі «Анеф».

Наталя Никифоренко, Ганна Бойцова і Вадим Покорєєв отримали схвальні відгуки редакційної колегії журналу та були запрошені до подальшої співпраці у якості авторів художніх творів та перекладачів вітчизняної прози та поезії на новогрецьку мову. «Пишуть студенти з України», саме так названа глава журналу, де твори студентів факультету грецької філології об’єднані у цикл «Війна може торкнутися кожного з нас!». Магістранти у своїх есе розповіли про ситуацію на Сході України, а саме про життя у прифронтовому Маріуполі та про арт-обстріл мікрорайону «Східний» (24 січня 2015 року).
 

Це стало можливим за ініціативи доцента кафедри грецької філології та перекладу Наталі Воєвутко та участі грецького філолога, відрядженої в МДУ Міністерством освіти, досліджень і релігії Грецької Республіки,  п. Ефросіні Макрі.

Висловлюємо щиру подяку видавчині журналу «Анеф» п. Дині Кацурі за підтримку талановитих студентів Маріупольського держуніверситету і запропоновану співпрацю. ... Читать дальше »

Просмотров: 512 | Добавил: Admin | Дата: 14-Апр-2017 | Комментарии (0)

З 3 по 7 квітня ректор Маріупольського державного університету, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов і проректор з міжнародних зв'язків МДУ, професор Микола Трофименко перебували з візитом у Грецькій Республіці. Представники адміністрації вишу провели низку зустрічей на найвищому рівні і досягли нових домовленостей щодо розвитку співпраці у галузі освіти, науки та культури.

Головним пунктом програми візиту була зустріч з Президентом Грецької Республіки Прокопісом Павлопулосом. Під час тривалої дружньої бесіди пан Президент підкреслив, що Греція продовжить підтримувати Україну за всіма напрямками діяльності. Також глава держави пообіцяв надавати всебічну допомогу Маріупольському держуніверситету, який для грецького уряду так само важливий, як і Афінський національний університет імені Каподістрії (найстаріший і найбільший виш Греції). Президент Греції відзначив велику роботу, яку проводить Маріупольський державний університет у напрямку зміцнення міжнародного авторитету України, розвитку дружби і співпраці між народами Греції та України. Прокопіс Павлопулос планує відвідати Україну з офіційним візитом на запрошення Президента України Петра Порошенка, і МДУ обов’язково буде у програмі візиту. ... Читать дальше »

Просмотров: 556 | Добавил: Admin | Дата: 14-Апр-2017 | Комментарии (0)

12 квітня в спортивному комплексі Маріупольського державного університету відбулося урочисте відкриття турніру з волейболу за Кубок Маріупольського державного університету. У змаганнях беруть участь команди Бердянського державного педагогічного університету, Мелітопольського державного педагогічного університету, Приазовського державного технічного університету, волейбольного клубу "Волноваха" та МДУ. Організатором змагань традиційно виступає кафедра фізичного виховання, спорту та здоров’я людини.
 

На відкритті турніру спортсменів та їх вболівальників привітав ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов. Він побажав волейболістам високих спортивних досягнень, щастя та успіхів. Також ректор відзначив важливість пропаганди здорового способу життя серед молоді.

За підсумками ігор головну нагороду виборола волейбольна збірна Бердянського державного педагогічного університету. На другій позиції змагання завершила команда ПДТУ. Третє і четверте місця посіли команди МДУ та ВК "Волноваха" відповідно.  ... Читать дальше »

Просмотров: 543 | Добавил: Admin | Дата: 14-Апр-2017 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz