Пятница, 10-Май-2024, 23:21
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Апрель » 24

20 квітня у Маріупольському державному університеті відбулася урочисте присвоєння звання Почесного професора МДУ директору Фонду «Анастасіос. Г. Левендіс», професору Хараламбос Бакірдзісу. Візит зарубіжного гостя був приурочений до проведення II туру Всеукраїнської студентської олімпіади з новогрецької мови та літератури, яка традиційно проходить на базі Маріупольського держуніверситету під егідою Міністерства освіти і науки України.

У МДУ доброго друга університету тепло привітав ректор МДУ, член-кореспондент НАПН України, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр у Маріуполі, професор Костянтин Балабанов. Традиційно хлібом-сіллю кіпрського гостя зустріли студенти, які привітали його грецькою мовою.
 

Перебуваючи в університеті, професор Бакірдзіс насамперед відвідав факультет грецької філології, де взяв участь у відкритті Всеукраїнської студентської олімпіади. На відкритті олімпіади з вітальним словом до учасників звернулися директор департаменту освіти Маріупольської міської ради Світлана Добровольська, керівник Координаційного офісу з питань освіти при Генеральному консульстві Греції в Маріуполі Хриса Тамісоглу, завідуюча відділом освіти ФГТУ Олена Добра, голова Маріуполь ... Читать дальше »

Просмотров: 1152 | Добавил: Admin | Дата: 24-Апр-2017 | Комментарии (4)

21 квітня директор Фонду «Анастасіос Г. Левендіс», почесний професор Маріупольського державного університету Хараламбос Бакірдзис прочитав лекцію для студентів та викладачів факультету грецької філології. Його лекція була присвячена важливій історичній події Кіпру, а саме історичної реабілітації імені Святого Онісіфора через 17 століть. 

Студенти дуже уважно прослухали лекцію професора. Після її закінчення хлопці та дівчата задавали пану Бакірдзису питання за темою лекції. Також вони подякували гостю за можливість навчатися новогрецької, спілкуючись з носієм мови.

Хараламбос Бакірдзис в свою чергу відзначив високі знання новогрецької мови, які продемонстрували студенти МДУ.

В рамках візиту пана Бакірдзиса у Маріупольський держуніверситет наприкінці лекції відбулася презентація книги «Казки греків Приазов’я. Румейські казки», автором якої є доцент кафедри грецької філології та перекладу Юлія Лабецька – Кутна. Зауважимо, що казки греків Приазов'я вперше були подані в запису грецьким алфавітом з паралельним перекладом на стандартну новогрецьку мову. Книга ... Читать дальше »

Просмотров: 473 | Добавил: Admin | Дата: 24-Апр-2017 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz