Пятница, 10-Май-2024, 21:05
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Апрель » 09

Кафедрою теорії та практики перекладу було проведено низку заходів з нагоди 85-ої річниці з дня заснування Донецької області за темою «Донбас – мультикультурний регіон». Зокрема, в.о. завідувачкою кафедри Марією Смирновою було організовано тематичний урок з практики перекладу, присвячений співпраці Донбасу з урядом Японії, який наразі допомагає Донецькому регіону у відновленні інфраструктури та налагодженню миру на Сході України. Марія Смирнова підготувала презентацію англійською мовою про географію, краєвиди, політичний устрій та культурні традиції Японії, а також про засоби невербальної комунікації японців та розповіла про різницю між японською та притаманною слов’янському менталітету паракінесикою. Студенти 3 курсу спеціальності «Переклад (англійська)» перекладали випуск National Georgaphic про Японію та відео-дайджест з історії країни. Після цього було проведено Вікторину з лінгвокультурології Японії та запропоновано перегляд художнього військово-історичного фільму «The Last Samurai».

Старший викладач кафедри Михайло Тарапатов провів майстер-клас та конкурс з усного послідовного перекладу з української мови на англійську на матеріалі текстів суспільно-політичної тематики, присвячених відносинам між Донбасом та ... Читать дальше »

Просмотров: 514 | Добавил: Admin | Дата: 09-Апр-2017 | Комментарии (0)

4 квітня з ініціативи Координаційного офісу з питань освіти при Генеральному консульстві Греції в Маріуполі Маріупольський державний університет відвідав засновник та голова координаційного комітету Міжнародного товариства друзів Нікоса Казандзакіса Георгіос Стасінакіс. Почесний гість прибув у супроводі Генерального консула Грецької Республіки в Маріуполі Елені Георгопулу і голови Координаційного центру з питань освіти Хриси Тамісоглу.

Екскурсію факультетом грецької філології МДУ для пана Стасінакіса провели декан факультету, професор Світлана Шепітько і в. о. завідувача кафедри грецької філології та перекладу, доцент Юлія Жарікова. Після знайомства з факультетом гості зустрілися з т. в. о. ректора, професором Оленою Булатовою, яка розповіла про основні напрямки діяльності і досягнення вишу, а також про українську систему освіти в цілому.

Окрему увагу Георгіос Стасінакіс приділив спілкуванню зі студентами і викладачами кафедри грецької філології та перекладу, для яких він провів відкриту лекцію на тему «Життя і творчість Нікоса Казандзакіса». Пан Стасінакіс вже багато років займається популяризацією творчості всесвітньо відомого грецького письменника Нікоса Казандзакіса, проводить семінари та лекції на тему його творчого спадку. Особливий інтерес лекція викликала у студентів 3 і 4 курсів, які вивчають творчість відомого грецького письменника Казандзакіса на заняттях з історії грецької літератури. Молодь ставила багато питань, на які шановний гіс ... Читать дальше »

Просмотров: 410 | Добавил: Admin | Дата: 09-Апр-2017 | Комментарии (0)

Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz