Суббота, 27-Апр-2024, 16:57
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Апрель » 10 » Культурно-просвітницький захід «Творчість Нікоса Казандзакіса очима студентів»
12:01
Культурно-просвітницький захід «Творчість Нікоса Казандзакіса очима студентів»

5 квітня у рамках Днів Казандзакіса у грецькому культурному центрі «Меотида» відбувся культурно-просвітницький захід «Творчість Нікоса Казандзакіса очима студентів». Організатором виступила кафедра грецької філології та перекладу Маріупольського державного університету за підтримки Офісу координатора освіти при Генеральному консульстві Грецької Республіки в Маріуполі.

На відкритті культурного заходу присутніх привітали Генеральний консул Греції в Маріуполі Елені Георгопулу і голова Маріупольського товариства греків Надія Чапні. Відео-звернення з нагоди проведення Днів Казандзакіса надійшло від Андрія Савенка, вченого-неоеллініста, почесного члена Міжнародного товариства друзів Н. Казандзакіса, доцента кафедри загального мовознавства, класичної філології та неоелліністики КНУ імені Тараса Шевченка. Серед почесних гостей був голова координаційного комітету Міжнародного товариства друзів Н. Казандзакіса Георгіос Стасінакіс.

 

Програма заходу мала на меті познайомити аудиторію з творчістю грецького письменника. Студенти МДУ під керівництвом викладачів Ефі Макрі та Аргіріса Нікаса виступили з театралізованою виставою за мотивами роману Нікоса Казандзакіса «Христа розпинають знову», а також презентували крилаті вислови із творів письменника та переклади уривку з його автобіографічного роману «Про Ель Греко». Переклад уривку зробили 17 студентів 3 і 4 курсів спеціальності «Мова та література (новогрецька)». Свої переклади зачитали Надія Качанова (4 курс) і Руслан Буряк (3 курс).

По завершенні культурної програми учасники та гості обмінялися враженнями і скористалися можливістю поспілкувалися з паном Стасінакісом. Збірки студентських перекладів уривку роману Нікоса Казандзакіса отримали автори перекладів та гості заходу.
Відомі вислови грецького письменника, одного з найвидатніших авторів XX століття Нікоса Казандзакіса: 
«Вірна дорога – це дорога вгору!»
«Те, що ніколи не відбулось, говорить про те, що ми не бажали цього в достатній мірі»
«Камінь, залізо, сталь не витримують .. А людина витримає!»
«Ніколи не питай: «Переможемо або будемо переможені?» Бийся!»
«Поки людина не досягне краю прірви, у неї не з'являться крила, щоб вона могла злетіти»

Просмотров: 593 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz