Суббота, 27-Апр-2024, 21:13
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » Архив материалов

Повідомляємо, що з розкладом занять факультету грецької філології тепер можна ознайомитися за адресою:

http://fgf-mdu.mozello.com/rozklad/

Для збільшення розкладу в мобільній версії слід скористатися подвійним торканням екрана пальцями.

Просмотров: 553 | Добавил: Admin | Дата: 16-Мар-2017 | Комментарии (0)

Завдяки Фонду "Відкрита політика" працює інтернет - платформа "Доступна освіта" для школярів, абітуріентів, студентів та їх батьків з України, Донбасу та Криму. В умовах глобалізації та інформаційного суспільства якісна освіта стає доступною. Ця платформа створена для того щоб, надати можливість українським дітям і молоді незалежно від місця проживання здобути українську освіту. Держава надає можливість здобути освіту екстернатом, а платформа - вивчити українську мову і літературу та історію України, підготуватися до Державної підсумкової атестації та ЗНО з цих предметів.

У розділах сайту "Доступна освіта" можно ознайомитися із правилами вступної кампанії, пройти безкоштовні онлайн-курси, а також знайти відповіді на найбільш поширені питання серед батьків та абітурієнтів.

Також на сайті є інформація щодо консультативної телефоної лініі Фонду "Відкрита політика" для школярів, абітурієнтів та студентів з Донбасу та Криму з питань здобуття української освіти, яка діє за підтримки Міністерства освіти та науки України.

Телефон гарячої лінії: 0 800 504 425 (БЕЗКОШТОВНО)

Мобільні номери: +38 068-951-25-13; +38 050-550-54-11 (Viber/Telegram/WhatsApp/Skype: Dostupna Osvita) - у робочі дні з 9:00 до 18:00

Просмотров: 458 | Добавил: Admin | Дата: 13-Мар-2017 | Комментарии (0)

Уважаемые студенты!

Расписание занятий факультета греческой филологии теперь выкладывается в группе "СТУДСОВЕТ ФГФ" в разделе "Обсуждения" по адресу:

https://vk.com/topic-37979063_35502024  

Приносим извинения за неудобства!

Просмотров: 516 | Добавил: Admin | Дата: 10-Мар-2017 | Комментарии (0)

2 березня у Маріупольському державному університеті відбулася зустріч адміністрації вишу зі студентами, які проживають у гуртожитку МДУ. На зустрічі були присутні ректор Маріупольського держуніверситету, професор Костянтин Балабанов, проректори, декани та заступники деканів, головний бухгалтер та голова профкому.

Розпочавши зустріч, ректор зауважив, що керівництво університету відкрито до діалогу з молоддю і робить усе можливе, щоб створити комфортні умови для навчання студентів з інших міст України та з іноземних держав. Костянтин Балабанов підкреслив, що, навіть не зважаючи на скрутне економічне становище, у гуртожитку і навчальних корпусах університету продовжуються ремонтні роботи. Значним досягненням на цьому шляху є домовленість із міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком стосовно надання допомоги для ремонта гуртожитку МДУ. 
Після ректора до студентів звернувся проректор із соціальних та організаційних питань Сергій Гаєвець, який наголосив на необхідності дотримуватися правил поведінки у гуртожитку, стежити за чистотою у кімнатах і приміщеннях загального користування. Проректор звернув увагу присутніх на важливості цільового й економного використання комунальних ресурсів через їх високу вартість. У продовження теми питання вартості і меха ... Читать дальше »

Просмотров: 819 | Добавил: Admin | Дата: 06-Мар-2017 | Комментарии (0)

Літня Академія Олімпії (Olympia Summer Academy) та Європейська Асоціація Міжнародних Досліджень (European International Studies Association) запрошують аспірантів, молодих вчених, спеціалістів-практиків до участі у серії освітніх семінарів на тему «Політика та міжнародні дослідження», які проходитимуть у період з 9 по 19 липня 2017 р. у грецькому місті Навпліо.

... Читать дальше »

Просмотров: 425 | Добавил: Admin | Дата: 06-Мар-2017 | Комментарии (0)

27 лютого студенти і викладачі факультету грецької філології Маріупольського державного університету разом з учнями загальноосвітніх шкіл № 47, 18, 32 і 52 організували запуск повітряних зміїв, приєднавшись до грецької традиції святкування початку Великого посту.

Викладачі кафедри грецької філології та перекладу, студенти і школярі розповіли присутнім про витоки свята і грецьких звичаях, пов'язаних з Великоднем і Великим Постом. Також прозвучали вірші на грецькій мові. Присутні на заході викладачі, відряджені Міністерством освіти і науки Греції, розповіли про хід поста, про обмеження в їжі, підкресливши, що головна мета посту полягає не у відмові від страв, а у духовній підготовці до свята Воскресіння Христового.

У Греції перший понеділок першої седмиці – офіційний вихідний. У цей день влаштовуються народні гуляння, невід'ємною частиною яких є запуск паперових зміїв, які у Греції називаються «χαρταετός», що в перекладі означає «орел з паперу». «Орли», які злітають у повітря, символізують те, що у дні Великого посту душа повинна прагнути до Бога в молитві та покаянні.

Просмотров: 439 | Добавил: Admin | Дата: 01-Мар-2017 | Комментарии (0)

 Графік заочної форми навчання на ІІ семестр 2016-2017 року

Просмотров: 451 | Добавил: Admin | Дата: 22-Фев-2017 | Комментарии (0)

У Маріупольському державному університеті з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні пройшла зустріч студенської молодді із випускником МДУ, учасником Євромайдану, головним редактором "Громадського телебачення Приазов`я"  Іваном Синєпаловим. Він розповів про події того часу та наголосив, що у Маріуполі Євромайдан організували саме студенти нашого вишу.
Для студентів пройшов показ спецпроекту телеканала ІСТВ "Революція гідності". Памя’ть героїв Небесної сотні присутні вшанували хвилиною мовчання.
Щороку подібні заходи у МДУ проходять з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості.

Просмотров: 362 | Добавил: Admin | Дата: 21-Фев-2017 | Комментарии (0)

20 лютого Маріупольський державний університет відвідав заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки Терренс Куік. Почесний гість прибув у супроводі Генерального консула Греції в Маріуполі Елені Гергопулу, голови Федерації грецьких товариств України Олександри Проценко-Пічаджи. Варто відзначити, що це вже не перший візит Пана Терренса Куіка у МДУ, він відвідував університет у 2005 році під час візиту заступника міністра закордонних справ Греції Панайотіса Скандалакіса в якості журналіста і ведучого популярної в Греції програми на загальнонаціональному каналі.

За доброю традицією гостя студенти вузу зустріли хлібом-сіллю. В ході екскурсії по університету ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтин Балабанов розповів про ключові події в історії університету, зокрема, про багаторічні партнерські відносини вузу з Грецією.
Маріупольський держуніверситет і Грецьку Республіку пов'язує плідна співпраця в сфері освіти, науки і культури. Греція була першим закордонним партнером університету і активно підтримувала вуз на всіх етапах його розвитку. На сьогоднішній день МДУ реалізує 14 договорів з грецькими партнерами, в тому числі з 10 провідними вузами Греції: Афінським національним університетом ... Читать дальше »

Просмотров: 396 | Добавил: Admin | Дата: 21-Фев-2017 | Комментарии (0)

10 лютого для студентів спеціальностей «Переклад (новогрецька)» і «Мова та література (новогрецька)» Маріупольського державного університету в межах дисципліни «Термінологія новогрецької мови» професор Університету Фракії ім. Демокрита п. Панайотіс Крімпас дистанційно прочитав скайп-лекцію за темою «Інституції з питань термінології та їх мережі в Греції та Європейському Союзі».

Професор П. Крімпас є автором багатьох наукових публікацій з питань перекладу та термінології; співпрацював із такими університетами, як Афінський національний університет імені Каподістрії (Греція), Салонікський університет імені Аристотеля (Греція), Університет Таллінна (Естонія), Західний університет Тімішоари (Румунія), Університет Їлдіз (Турція), а також Генеральним управлінням з питань перекладу Європейської комісії, виконував обов’язки наукового консультанта грецьких державних служб, має багатолітній досвід адвокатської практики і перекладацької діяльності в галузі юриспруденції. ... Читать дальше »

Просмотров: 472 | Добавил: Admin | Дата: 13-Фев-2017 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 32 33 »
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz