Пятница, 10-Май-2024, 16:53
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Февраль » 21 » Заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки Терренс Куік відвідав МДУ
10:14
Заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки Терренс Куік відвідав МДУ

20 лютого Маріупольський державний університет відвідав заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки Терренс Куік. Почесний гість прибув у супроводі Генерального консула Греції в Маріуполі Елені Гергопулу, голови Федерації грецьких товариств України Олександри Проценко-Пічаджи. Варто відзначити, що це вже не перший візит Пана Терренса Куіка у МДУ, він відвідував університет у 2005 році під час візиту заступника міністра закордонних справ Греції Панайотіса Скандалакіса в якості журналіста і ведучого популярної в Греції програми на загальнонаціональному каналі.

За доброю традицією гостя студенти вузу зустріли хлібом-сіллю. В ході екскурсії по університету ректор МДУ, професор, Почесний Генеральний консул Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтин Балабанов розповів про ключові події в історії університету, зокрема, про багаторічні партнерські відносини вузу з Грецією.
Маріупольський держуніверситет і Грецьку Республіку пов'язує плідна співпраця в сфері освіти, науки і культури. Греція була першим закордонним партнером університету і активно підтримувала вуз на всіх етапах його розвитку. На сьогоднішній день МДУ реалізує 14 договорів з грецькими партнерами, в тому числі з 10 провідними вузами Греції: Афінським національним університетом імені Каподістрії, Салонікським університетом імені Аристотеля, Ионическим, Яннінським університетом та іншими. Показником рівня міжнародного співробітництва університету служить і той факт, що за роки роботи вуз двічі відвідували президенти Грецької Республіки - Константінос Стефанопулос (1997) і Каролос Папуляс (2008), які є почесними професорами МДУ.
У 2002 році в університеті був створений перший і єдиний в Україні факультет грецької філології. Більше 250 студентів МДУ вивчають грецьку мову. За останні 5 років близько 100 студентів і викладачів МДУ брали участь в освітніх, наукових і культурних стажуваннях в Греції. Про визнання МДУ провідним центром якісної підготовки фахівців в області грецької філології та перекладу говорить і те, що саме на його базі в 2016 році проводився перший, національний, етап Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови, організованої Світовим координаційним комітетом понтійській молоді (PΑSΕPΟΝ) і Салонікським університетом імені Аристотеля в рамках святкування ювілейного року Аристотеля.
 

Познайомившись з університетом, Терренс Куік зустрівся зі студентами та викладачами. Він відзначив вагомий внесок МДУ і особисто ректора в розвиток українсько-грецьких відносин і висловив готовність всебічно підтримувати вуз в справі розвитку і популяризації грецької мови і культури. Під час зустрічі пан Куік дізнався про основні проекти кафедри грецької філології та перекладу, в тому числі реалізованих спільно з грецькими партнерами, а також про досягнення вчених та студентства.
Пан Терренс Куік прибуває в Маріуполі з п'ятниці. За вихідні заступник міністра закордонних справ Греції побував в грецьких селах, які на даний момент знаходяться в зоні проведення АТО.

Також Пан Терренс Куик зробив запис у Книзі почесних гостей МДУ: «Я висловлюю глибоку подяку від імені Грецької Республіки Маріупольському державному університету, факультету грецької філології за важливу і тривалу роботу. Дякую своєму другові, ректору Костянтину Балабанову та всім співробітникам. Я вам бажаю продовжувати в тому ж дусі й я впевнений, що ваша діяльність буде яскравою і результативною».

Просмотров: 399 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz