Пятница, 10-Май-2024, 23:05
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Февраль » 13 » Дистанційна лекція грецького професора для студентів МДУ
14:41
Дистанційна лекція грецького професора для студентів МДУ

10 лютого для студентів спеціальностей «Переклад (новогрецька)» і «Мова та література (новогрецька)» Маріупольського державного університету в межах дисципліни «Термінологія новогрецької мови» професор Університету Фракії ім. Демокрита п. Панайотіс Крімпас дистанційно прочитав скайп-лекцію за темою «Інституції з питань термінології та їх мережі в Греції та Європейському Союзі».

Професор П. Крімпас є автором багатьох наукових публікацій з питань перекладу та термінології; співпрацював із такими університетами, як Афінський національний університет імені Каподістрії (Греція), Салонікський університет імені Аристотеля (Греція), Університет Таллінна (Естонія), Західний університет Тімішоари (Румунія), Університет Їлдіз (Турція), а також Генеральним управлінням з питань перекладу Європейської комісії, виконував обов’язки наукового консультанта грецьких державних служб, має багатолітній досвід адвокатської практики і перекладацької діяльності в галузі юриспруденції.

Протягом лекції для студентів, що вивчають новогрецьку мову, паном П. Крімпасом було висвітлено такі основні питання: базові поняття термінології, інституції з питань термінології Європейського Союзу, сучасні організації, що опікуються термінологією в Греції. Професор зауважив на особливостях перекладу юридичної термінології, у тому числі безеквівалентної лексики, критеріях якості перекладу, охарактеризував принципи укладання термінів, запропонував план аналізу термінологічної одиниці. Було наведено інформацію про європейські та грецькі національні стандарти в галузі термінології.

Пан П. Крімпас надав електронні адреси грецьких організацій з питань термінології, а також подарував у фонд кафедри грецької філології та перекладу монографію «Юридична мова, юридична термінологія. Теорія та практика», яку він написав у співпраці із п. К. Валеондісом, головою Грецького термінологічного товариства ЕΛЕТО.

Протягом лекції студенти ставили запитання щодо бібліографії стосовно грецької військової, політичної та медичної термінології. Отримана інформація буде використана при написанні кваліфікаційних магістерських робот. Професор П. Крімпас наголосив на подальшій співпраці та висловив побажання відвідати МДУ.

Ознайомитися із презентацією, яка супроводжувала лекцію можна тут

Читайте також: У МДУ пройшов майстер-клас режисера-постановника Анжеліки Добрунової

Просмотров: 474 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz