Понедельник, 13-Май-2024, 20:51
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Сентябрь » 29 » Випускниця МДУ - призер Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови
12:58
Випускниця МДУ - призер Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови

З 22 серпня по 3 вересня 2016 року у грецькому місті Салоніки проходив другий, заключний, етап Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови, яка проводилася у рамках святкування ювілейного року Арістотеля. У фіналі за перемогу змагалися 14 учасників з 9 країн світу: США, Австралії, Німеччини, України, Грузії, Вірменії та інших. Україну представляли випускниця факультету грецької філології Маріупольського державного університету Валентина Олійник і лаборант кафедри класичної філології та зарубіжної літератури ХНУ імені В. Н. Каразіна Ганна Винник - переможці національного етапу олімпіади.

Нагадаємо, що I етап олімпіади проходив на базі Маріупольського державного університету, а членом оргкомітету від України була т. в. о. завідувача кафедри грецької мови та перекладу МДУ, доцент Юлія Жарікова.

 

У рамках заключного етапу учасники олімпіади пройшли інтенсивний курс новогрецької мови в університетському таборі у Посіді на Халкідіках, після чого виконали підсумкові тестові завдання. За результатами Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови були визначені три переможці, серед них дві учасниці з України: Ганна Винник посіла перше місце, а Валентина Олійник - третє. Приємно відзначити, що випускниця МДУ Валентина Олійник підтвердила високий рівень володіння новогрецькою мовою, гідно представивши рідний університет, Маріуполь та Україну. На підбитті підсумків олімпіади їй вручили диплом, сертифікат учасника та грошовий приз.

На закритті олімпіади до учасників фінального етапу і членів організаційного комітету звернулися заступник міністра закордонних справ ГреціїЯнніс Аманатідіс, мер міста Салоніки Янніс Бутаріс, голова Грецького національного комітету UNESCO Катерина Дзідзікоста, ректор Салонікської університету імені Аристотеля Перікліс Міткас та інші почесні гості. Також письмові побажання успіхів були отримані від Президента Грецької Республіки Прокопіса Павлопулоса і глави Генерального секретаріату у справах греків зарубіжжя МЗС Греції Міхаліса Коккіноса.

Просмотров: 436 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz