Суббота, 11-Май-2024, 12:05
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2013 » Октябрь » 24 » В МДУ проходить Тиждень італійської мови
12:41
В МДУ проходить Тиждень італійської мови
Тиждень італійської мови у світі – це міжнародний культурний захід, який відбувається щороку у жовтні за ініціативою Академії делла Круска та за підтримки Генеральної дирекції з питань просування культури і культурного співробітництва Міністерства закордонних справ Італії.

Маріупольський державний університет традиційно долучається до святкування Тижня італійської мови у світі. Важливим завданням Тижня є заохочення всіх бажаючих до вивчення італійської мови, адже МДУ пропонує унікальні можливості удосконалювати знання італійської мови під час зарубіжних стажувань. Тільки за останні п’ять років понад 200 студентів і викладачів взяли участь у міжнародних програмах в Італії.

Цього року в рамках XIII Тижня італійської мови у світі кафедра італійської мови, літератури та культури за підтримки наукової бібліотеки МДУ та юнацької бібліотеки імені М. А. Свєтлова підготовила низку заходів культурно-просвітницької спрямованості.

21 жовтня, у день відкриття Тижня, відбулася лекція відомого українського вченого, доктора філологічних наук, професора Анатолія Алексєєва, присвячена теорії та практиці перекладу. Завдяки презентації, проведеній науковою бібліотекою МДУ, студенти здійснили  подорож до Італії музичної, під час якої дізналися про цікаві факти з життя Джузеппе Верді та Ніколо Паганіні, а також про сьогодення колись найвідомішого у світі хлопчика Робертіно Лоретті.

Італійську національну символіку розглядали на засіданні студентського наукового товариства «Italianissimi». Студенти дізналися значення кольорів італійського прапору та історію створення італійського гербу. Хвилюючим моментом стало виконання національного гімну Італії «Fratelli d’Italia» («Браття Італії») студентами спеціальності «Мова та література (італійська)», які виконували гімн на урочистих зборах з нагоди приїзду до МДУ Надзвичайного i Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні пана Фабріціо Романо.

Тиждень італійської мови триватиме до 31 жовтня.


Просмотров: 500 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz