Воскресенье, 12-Май-2024, 10:41
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Май » 31 » У МДУ визначили переможців національного етапу Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови
09:29
У МДУ визначили переможців національного етапу Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови

27 травня у Маріупольському державному університеті підбили підсумки I етапу Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови, яка проводиться у рамках святкування ювілейного року Аристотеля. Ініціатором Всесвітньої координаційної комітету понтійській молоді (PΑSΕPΟΝ) і Салоникського університету імені Аристотеля за сприяння Генерального секретаріату у справах греків зарубіжжя і під егідою Грецького національного комітету ЮНЕСКО.

Олімпіада проходить у два етапи: місцевий (у країнах проживання молоді діаспори) і всесвітній (у Салоніках). Перший етап проводиться також у США, Австралії, Німеччини, Грузії, Вірменії та інших країнах. В олімпіаді беруть участь молоді люди віком від 18 до 25 років, які народилися і постійно проживають за межами Греції та Кіпру.

В Україні організаторами Всесвітньої олімпіади виступили Маріупольський державний університет і Федерація грецьких товариств України за фінансової підтримки Благодійного фонду Панделіса Бумбураса. В олімпіаді взяли участь 16 знавців новогрецької мови з різних регіонів України. Завдання олімпіади передбачали оцінку таких знань і навичок, як розуміння усного мовлення (аудіювання), розуміння писемного мовлення, письмова комунікація.

На урочистому закритті олімпіади учасників тепло вітали Генеральний консул Грецької Республіки в Маріуполі Елені Георгопулу, перший проректор МДУ, професор Олена Булатова, голова Федерації грецьких товариств України Олександра Проценко-Пічаджі, голова Координаційного центру з питань освіти при Генеральному консульстві Греції в Маріуполі Хриса Тамісоглу, голова Маріупольського товариства греків Надія Чапні.

За підсумками I етапу Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови 1 місце посіла маріупольчанка – студентка Маріупольського державного університету Валентина Олійник, 2 місце – учасниця з Харкова Ганна Винник, 3 місце – Анастасія Пономаренко (Одеса). Призерам вручили грошові премії від Генерального консульства Греції та Благодійного фонду Панделіса Бумбураса, пам'ятні подарунки від ФГТУ. Також усі учасники олімпіади отримали сертифікати і навчальну літературу.

За умовами олімпіади учасниці, які посіли 1 і 2 місця, цього літа поїдуть до Греції – на курси з вивчення новогрецької мови у таборі Салонікської університету імені Аристотеля. Після цього на них чекає II етап Всесвітньої олімпіади, який відбудеться у вересні 2016 року у Салоніках. Переможець другого етапу отримає стипендію на післядипломне навчання у Салонікському університеті імені Аристотеля.

 

Просмотров: 510 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz