Воскресенье, 12-Май-2024, 02:01
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Ноябрь » 18 » У МДУ відсвяткували Міжнародний день студента і підбили підсумки «Дебюту першокурсника – 2014»
08:04
У МДУ відсвяткували Міжнародний день студента і підбили підсумки «Дебюту першокурсника – 2014»

17 листопада у Маріупольському державному університеті відбулося святкування Міжнародного дня студента. До цього дня був приурочений гала-концерт XIII Фестивалю студентської творчості «Дебют першокурсника», який проводиться щорічно з метою розкриття творчого потенціалу і підтримки талановитої молоді університету.

На початку концертної програми до студентства звернувся ректор МДУ, професор, Почесний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов. Він тепло привітав усіх присутніх зі святом і підкреслив, що в МДУ голос студента звучить голосно. Приємним подарунком стала традиційна церемонія вручення іменних стипендій кращим студентам вишу.

За відмінне навчання, активну наукову і громадську діяльність іменної стипендії ректора були удостоєні 11 студентів МДУ, в тому числі Ірина Хаджинова (сп. «Мова і література (англійська)», Анастасія Підстепна (сп. «Правознавство»), Ярослава Хоцька (сп. «Міжнародна економіка»), Роман Чумак (сп. «Мова і література (італійська)», Анна Котихова (сп. «Журналістика») та інші. Стипендією імені академіка Івана Кураса був нагороджений магістрант спеціальності «Історія» Віталій Литвиненко.

Гала-концерт «Дебюту-2014» презентував найяскравіші виступи нинішніх першокурсників. Цього року фестиваль проходив в 2 етапи. Спочатку новоспечені студенти отримали можливість розкрити свій інтелектуальний потенціал у ході турніру «Що? Де? Коли? ». В змаганні взяли участь 15 команд - по три від кожного факультету. Перше місце посіла збірна студентів історичного факультету «МО», на другому - команда факультету іноземних мов «Ми не такі», бронзовий призер турніру - команда «Whaaat?» факультету грецької філології.

Другим етапом фестивалю був огляд талантів за жанрами, який показав, скільки творчих особистостей подарував університету набір 2014 року. В номінації «Вокал (соло)» 1-е місце зайняв першокурсник економіко-правового факультету Артур Григорян, гран-прі завоювала студентка Олена Голівець. Перемогу в номінації «Вокал (дует-тріо)» поділили дует Олени Голівець і Маргарити Федіної (факультет іноземних мов) і дует Поліни Харасахал та Анастасії Хаджинової (факультет грецької філології). Кращі здібності в жанрі «Конферанс» продемонструвала студентка факультету іноземних мов Маргарита Федіна, серед читців найвищу оцінку отримала Ліана Харченко (факультет грецької філології). У жанрі хореографії серед солістів кращою була визнана Анастасія Загорулова (економіко-правовий факультет), яка разом з Дариною Лазаренко завоювала 1-е місце в номінації «Дует»; кращий танцювальний колектив сформували першокурсники факультету грецької філології.

Міжнародний день студента став чудовим приводом для нагородження студентів МДУ, які відзначилися на міських спортивних змаганнях, а також учасників студентської екологічної акції «Чистота - запорука здоров'я», організатором якої виступив об'єднана профспілка університету.

Отже, за підсумками фестивалю «Дебют першокурсника» найбільш творчим факультетом другий рік поспіль був визнаний факультет іноземних мов, який зберіг у себе перехідний кубок фестивалю.

Нагадаємо, що цього року в основу сценарію «Дебюту першокурсника» покладено історію про юного чарівника Гаррі Поттера, тому підсумковий гала-концерт пройшов в атмосфері дружби і чарівництва, ставши справжнім святом для всього студентства МДУ.

  

Просмотров: 436 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz