Воскресенье, 12-Май-2024, 08:11
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2015 » Октябрь » 28 » У МДУ пройшов 15-й Тиждень італійської мови у світі
09:58
У МДУ пройшов 15-й Тиждень італійської мови у світі

З 19 по 24 жовтня у Маріупольському державному університеті проходив тиждень італійської мови, організований Італійським культурним центром МДУ та кафедрою італійської мови, літератури і культури.

Цей захід щорічно проводиться з ініціативи Академії делла Круска за підтримки Міжнародного співтовариства «Данте Аліг'єрі», Інститутів італійської культури в 98 країнах світу, посольств і консульств Італії та Швейцарської Конфедерації під високим патронатом Президента Італійської Республіки.

Маріупольський державний університет за традицією приєднався до святкування Тижня італійської мови за підтримки Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Києві. У ході тижня було організовано низку тематичних заходів з метою популяризації італійської мови, літератури і культури. Цього року тема тижня - «Італійська мова в музиці і музика італійської мови».

Урочисте відкриття тижня розпочалося з презентації виставки-конкурсу дитячого малюнка «Італія моїми очима», в якому взяли участь вихованці ізостудій «Палітра» і «Фантазія» Орджонікідзевського будинку дитячої та юнацької творчості (директор Сьоміна О.В). Переможцями конкурсу за результатами голосування студентів, викладачів і співробітників стали: Маргарита Ярославцева (5 років), Анастасія Лихоносова (10 років), Анастасія Курочкіна (14 років). Усі вихованці районного БДЮТ були нагороджені дипломами та пам'ятними сувенірами.

У рамках Тижня на запрошення ректора МДУ, професора Костянтина Балабанова університет відвідав Радник Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні, Почесний професор МДУ і давній добрий друг університету Нікола Франко Баллоні. Він провів майстер-клас з удосконалення професійних умінь викладачам вузу і прочитав студентам спеціальності «Мова та література (італійська)» лекції з італійської мови та культурі «Урок італійської мови від справжнього італійця» та «Історія італійської музики 60-х».

Родзинкою цього тижня став концерт камерного оркестру «Ренесанс» (худ. керівник і диригент Василь Крячок) «Від бароко до сучасності», який переніс усіх присутніх у світ прекрасної класичної музики.

Протягом Тижня викладачі кафедри італійської мови літератури і культури і співробітники Італійського культурного центру МДУ провели низку заходів, серед яких: тематичні лекції, презентація українського видання «Історія європейської цивілізації. Рим» під ред. У. Еко у перекладі викладачів МДУ Олени ГавенкоГанни Рудницької та Лілії Ципоренко, конкурс на знання регіонів Італії та брейн-ринг, присвячений темі тижня.

Щодня у клубі «Вечори італійського кіно» проводилися покази музичних фільмів на італійській мові для усіх бажаючих долучитися до шедеврів італійської кіноіндустрії.

З кожним роком популярність спеціальності «Мова та література (італійська)» зростає. МДУ визнаний базовим ВНЗ на Сході України щодо вивчення та популяризації італійської мови, літератури і культури. В університеті близько 200 студентів вивчають італійську як першу, другу і третю іноземну. Щорічно студенти та викладачі мають можливість брати участь в освітніх, наукових і культурних програмах в Італії, стають стипендіатами Міністерства закордонних справ Італії та провідних італійських університетів.

Просмотров: 432 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz