Понедельник, 13-Май-2024, 22:55
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2015 » Сентябрь » 23 » У МДУ пройшла прес-конференция ректора Костянтина Балабанова за підсумками візиту до Грецької республіки
17:48
У МДУ пройшла прес-конференция ректора Костянтина Балабанова за підсумками візиту до Грецької республіки

16 вересня відбулася прес-конференція ректора Маріупольського державного університету, професора, Почесного консула Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтина Балабанова за підсумками робочого візиту до Греції минулого тижня. Візит відбувся на запрошення першого заступника міністра закордонних справ Греції, директора Європейської організації публічного права (ЕОПП), професора Спиридона Флогаітіса та за сприяння Надзвичайного і Повноважного Посла України в Грецькій Республіці Володимира Шкурова.

З 7 по 12 вересня делегація МГУ, а саме ректор Костянтин Балабанов та проректор з міжнародних зв'язків Микола Трофименко, провела більше 20 зустрічей на найвищому рівні. Важливою подією поїздки стала зустріч зПрезидентом Грецької Республіки Прокопіс Павлопулос, який відзначив великий внесок університету у розвиток дружби та співробітництва між Україною і Грецією,а також активну участь в євроінтеграційних процесах, популяризацію вивчення грецької мови, історії та культури.

Враховуючи, що Президент України Петро Порошенко запросив Прокопіс Павлопулос відвідати Україну, Костянтин Балабанов у свою чергу запросив Президента Греції до Маріуполя і Маріупольського державного університету, і це запрошення було із вдячністю прийняте.

Ряд актуальних питань розвитку співробітництва МДУ з грецькими установами та організаціями обговорювалося на зустрічі з Послом України в Греції Володимиром Шкуровим. Серед численних домовленостей - організація практики на базі Посольства України в Греції для студентів-міжнародників.

Одним з основних пунктів програми візиту делегації МДУ до Греції була участь у засіданні Ради Директорів Європейської організації публічного права. Костянтин Балабанов представляє університет у складі Ради директорів і є членом ради Академії європейського права, на базі якої навчаються сотні слухачів з усього світу. У рамках засідання відбулася дружня розмова з першим заступником міністра закордонних справ Греції, директором ЕОПП, професором Спиридоном Флогаітісом, під час якої були досягнуті домовленості про участь МДУ у масштабних міжнародних проектах ЄОПП. До речі, за останні 10 років Європейська організація публічного права реалізувала понад 200 міжнародних проектів, які фінансувалися ЄС, Грецією, Світовим банком, урядами і міжнародними організаціями різних країн.

Також пройшли зустрічі з екс-прем'єр-міністром Італії Джуліано Амато, заступником міністра юстиції Азербайджанської Республіки Тогрулом Мусаєвим, президентом Кавказького університету (Грузія), професором Кахою Шенгелія та іншими відомими вченими.

У результаті плідного спілкування з головою Генерального секретаріату у справах греків зарубіжжя МЗС Греції Міхалісом Коккіносом керівництво університету заручилося підтримкою в організації стажувань для студентів і викладачів, реалізації нових дослідницьких проектів.

Розвитку міжуніверситетської співпраці й активізації культурного обміну сприятиме новий договір про багатовекторне співробітництво між МДУ та Афінським національним університетом імені Каподістрії (ректор - професор Мілетіос-Афанасіос Дімопулос), який передбачає, зокрема, організацію викладання української мови у Греції. Також була досягнута домовленість про підписання угоди з Афінським університетом економіки та бізнесу - одним з найбільших вищих навчальних закладів в країні (12 тис. студентів). Ректор АУЕБ, професор Костянтин Гатсіос незабаром планує відвідати Маріуполь і МДУ. Очікується обмін досвідом співпраці у рамках міжнародних проектів Еразмус +.

Важливим кроком на шляху розширення зв'язків з європейськими колегами стало приєднання МДУ до Афінської гуманітарної мережі університетів, яка об'єднує провідні вузи Європи і реалізує безліч проектів і програм, що фінансуються Євросоюзом.

На завершення поїздки Костянтин Балабанов і Посол України в Греції Володимир Шкуров зустрілися з мером міста Зографу Тіною Кафатсакі. Серед інших питань обговорювалися умови організації Днів української культури у Греції на базі мерії Зографу та Афінського університету імені Каподістрії, а також Днів грецької культури в Україні на базі МДУ.

Приємним сюрпризом для народного ансамблю танцю «Промінь» і вокалістів МДУ стане домовленість про їх участь у Фестивалі народних танців у Патрах, який проходитиме з 28 липня по 1 серпня 2016 року. Один з наймасштабніших фестивалів в Європі, цього року він зібрав понад 900 учасників з 9 європейських країн. Таким чином, талановита молодь університету, яка гідно представляє Україну і підкорює серця глядачів в Італії, Швеції, Естонії, Фінляндії, на Кіпрі, наступного року знову виступить провідником української національної культури у Греції.

За підсумками візиту слід зазначити, що Грецька Республіка демонструє готовність надавати всебічну допомогу Маріупольському державному університету та Україні, підтримувати євроінтеграційний рух нашої держави. Як зазначає керівництво університету, протягом усієї поїздки відчувалася повага і дружелюбність по відношенню до українського народу, звучали побажання скорішого подолання всіх труднощів і встановлення миру на українській землі.

Просмотров: 428 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz