Пятница, 10-Май-2024, 02:03
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Октябрь » 27 » У Маріупольському державному університеті завершився тиждень італійської мови
08:03
У Маріупольському державному університеті завершився тиждень італійської мови
 

З 20 по 25 жовтня в Маріупольському державному університеті проходить ХIV Тиждень італійської мови у світі на тему: «Написати нову Європу: італійська видавнича справа, автори і читачі в еру цифрових технологій». Організаторами цієї важливої і цікавої події виступили Міністерство закордонних справ Італії через мережу посольств, консульств та Італійський інститут культури у співпраці з викладачами МЗС та італійськими школами під егідою президента Італійської Республіки.

Маріупольський державний університет вкотре приєднався до святкування Тижня італійської мови у світі, організувавши низку заходів, націлених на популяризацію італійської мови в Приазов’ї.

Під час проходження Тижня італійської мови в МДУ його учасники малювали яскраві плакати зі своїм баченням цієї чарівної країни з багатовіковою історією для творчого конкурсу «Італія нашими очима»; демонстрували літературно-музичну композицію «Казки про Італію»; обговорювали питання історії та сучасного стану видавничої справи Італії на засіданні студентського наукового товариства «Italianissimi». Важливою подією стала також презентація книги «Історія Італії» авторства Віра Волониць, Юзеф Нікольченко та Юлії Сабадаш.

Одними з найцікавіших для студентства заходів стали кулінарна подорож Італією та перегляд фільму Раяна Мерфі «Їсти, молитись, кохати».

У останній день Тижня, 25 жовтня, відбудеться засідання круглого столу на тему «Місце Італії у новій Європі». Учасники підготували тези, з яких потім буде складано та видано збірник матеріалів.

Тиждень відіграє важливу роль у просуванні італійської мови як великої мови класичної та сучасної культури. Ця важлива ініціатива Міністерства закордонних справ Італії реалізується щороку на третій тиждень жовтня навколо однієї теми, загальної для виставок, лекцій, вистав, зустрічей із письменниками та іншими відомими особистостями. Як одне з найвідоміших подій міжнародного рівня, Тиждень проводиться з 2001 року і зобов’язаний своїми успіхами науковій координації з боку Академії делла Круска, асоціації Dante Alighieri i державній телерадіокомпанії Італії «RAI International».

  

 
Просмотров: 447 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz