Пятница, 10-Май-2024, 08:00
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Декабрь » 15 » У Маріупольському державному університеті пройшов день відкритих дверей
08:58
У Маріупольському державному університеті пройшов день відкритих дверей

13 грудня в Маріупольському державному університеті пройшов День відкритих дверей, в ході якого майбутні абітурієнти та їхні батьки змогли ближче познайомитися з вишом, його історією, спеціальностями та правилами прийому в 2015 році.

У цей день МДУ гостинно зустрів учнів випускних класів маріупольських шкіл та їх батьків. Загальні збори відкрив ректор МДУ, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор політичних наук, професор, Почесний консул Республіки Кіпр в МаріуполіКостянтин Балабанов. Він розповів про пріоритетні напрями діяльності вузу і його успішної інтеграції в систему європейської вищої освіти.

Чому варто обирати МДУ? Відповідь на це запитання в першу чергу прозвучала на Дні відкритих дверей.

• Маріупольський державний університет - це класичний виш, який має вищий, IV, рівень акредитації.

• Університет пропонує широкий спектр затребуваних спеціальностей різного профілю, а саме 28 напрямів підготовки за 14 галузями знань.

• У процесі підготовки фахівців велика увага приділяється викладанню іноземних мов (як в рамках навчальної програми, так і факультативно), володіння якими розширює можливості працевлаштування та отримання додаткових знань і навичок в ході практики і зарубіжних стажувань.

• Середній показник працевлаштування випускників МДУ становить 90-95%, більше 700 випускників живуть і працюють за кордоном.

• Випускники мають можливість продовжити навчання в аспірантурі на одній з 10 спеціальностей, а також захистити кандидатську дисертацію у спеціалізованій вченій раді університету (юридичні, економічні, політичні науки).

• Всебічну підтримку вузу надають Міністерство освіти і науки України, органи державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичні представництва, великі промислові підприємства, фінансові установи та громадські організації, а також зарубіжні партнери найвищого рівня: від керівників благодійних фондів до президентів іноземних держав.

• Протягом багатьох років МДУ активно співпрацює з зарубіжними країнами, що дозволяє своєчасно оновлювати матеріально-технічну базу, проводити спільні наукові дослідження, брати участь у міжнародних освітніх, наукових і культурних програмах у Великобританії, Італії, Німеччині, Греції, США, Португалії, Чехії, Польщі, Китаї, на Кіпрі та в інших країнах.

Також слід зазначити, що в нинішніх непростих умовах Маріупольський державний університет продовжує стабільно і успішно працювати: навчальний процес оптимізований і проходить з урахуванням індивідуальних обставин і потреб кожного студента, стипендії та заробітна плата виплачуються вчасно, скорочення штату не проводилося.

На сьогоднішній день у МДУ працює більше 500 викладачів та співробітників і навчається понад 4000 тисяч студентів, у тому числі 140 іноземців, що говорить про довіру з боку зарубіжних партнерів. Як неодноразово підкреслював ректор Костянтин Балабанов, колектив університету має досвід роботи в складних умовах. Вуз був створений у 1991 році, який ознаменувався проголошенням незалежності України і відповідно великими потрясіннями у всіх сферах державного і суспільного життя і, незважаючи на це, не тільки зміцнив авторитет у науково-освітньому середовищі, а й зробив колосальний ривок у розвитку.

Після закінчення загальних зборів з ректоратом представники випускаючих кафедр запросили абітурієнтів та їх батьків на презентації своїх спеціальностей, у ході яких докладно розповіли про кожний напрям підготовки. Інформацію щодо правил прийому та рекламні буклети можна було отримати в приймальній комісії вузу.

Просмотров: 397 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz