Пятница, 10-Май-2024, 17:23
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Октябрь » 1 » У Маріупольському державному університеті пройшла урочиста церемонія посвяти в студенти (ФОТО)
08:33
У Маріупольському державному університеті пройшла урочиста церемонія посвяти в студенти (ФОТО)

30 вересня 2014 року в актовому залі Маріупольського державного університету відбулася урочиста церемонія посвяти в студенти. На заході були присутні першокурсники та їх батьки, викладачі та співробітники університету, почесні гості.

На відкритті церемонії з вітальним словом до присутніх звернувся ректор МДУ, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, професор, Почесний консул Республіки Кіпр в МаріуполіКостянтин Балабанов. Він зазначив, що, незважаючи на складну ситуацію в регіоні, університет продовжує працювати стабільно і успішно, і результати вступної кампанії - гідне тому підтвердження. Ректор побажав першокурсникам успіхів у всіх починаннях і підкреслив, що саме розумна, ініціативна і талановита молодь служить фундаментом успішного розвитку України.

Першокурсників також привітали Маріупольський міський голова Юрій Хотлубей, народні депутати УкраїниОлексій Білий та Сергій Матвієнков, генеральний директор ПАТ «МК «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі, директор з персоналу та соціальних питань ПАТ «ММК імені Ілліча» Вадим Бойченко, директор МП«Маріупольський морський торговельний порт» Олександр Олійник, директор-головний редактор ПАТ «Газета «Приазовский рабочий», депутат Донецької обласної ради Микола Токарський.

З теплими словами до керівництва університету звернувся директор міжнародного центру освіти в Азербайджані Айдин Новрузов, який подякував за комфортні умови для навчання студентів-іноземців, створені у вузі.

За підсумками вступної кампанії-2014 студентами МДУ стали близько 1400 майбутніх бакалаврів, спеціалістів і магістрів. На перший курс зараховано понад 600 абітурієнтів, понад 50% з них - випускники маріупольських шкіл, в тому числі 28 медалістів і 29 абітурієнтів пільгових категорій.

До університету вступили абітурієнти з Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської областей, а також громадяни іноземних держав: Азербайджану, Узбекистану, Туркменістану, Туреччини, Росії, Китаю та інших, що підтверджує зростаючу популярність Маріупольського державного університету за кордоном.

Усього в ході вступної кампанії з 1 липня по 15 вересня 2014 року в МДУ подано 2633 заяви від вступників на перший курс, більше половини з них (1449) прийшло в електронній формі. 218 заяв отримано від абітурієнтів з Донецької та Луганської областей, які не проходили ЗНО в 2014 році.

Загальний конкурс по університету склав близько 10 осіб на місце. Максимальний конкурс зафіксований на спеціальності «Правознавство» - 67 осіб на місце. Не менш популярні серед абітурієнтів спеціальності «Реклама та зв'язки з громадськістю» (44), «Міжнародна економіка» (26), «Журналістика» (22), «Здоров'я людини» (20), «Переклад (англійська)» (20). Користувалися попитом і нові напрямки підготовки - «Туризм» і «Французька мова».

Посвята в студенти МДУ стала справжнім святом для першокурсників. Організатори підготували яскраву концертну програму, основною ідеєю якої була спадкоємність досвіду. Старшокурсники виступили в ролі мудрих порадників для новоспечених студентів, які писатимуть історію університету та прославлятимуть свою Альма-матер.

За доброю традицією в фіналі церемонії посвяти Костянтин Балабанов вручив першокурсникам символічний ключ знань та студентський квиток. 1 жовтня першокурсники Маріупольського державного університету приступлять до навчання.

  

  

Просмотров: 426 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz