Понедельник, 13-Май-2024, 09:19
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Сентябрь » 29 » Студенти МДУ отримали стипендії Фонду Бумбураса
13:04
Студенти МДУ отримали стипендії Фонду Бумбураса

Благодійна організація «Фонд Бумбураса» виділила 25 стипендій кращим студентам МДУ. Для вручення іменних свідоцтв голова фонду, президент Асоціації греків-підприємців і грецьких підприємств Пантелеймон Бумбурас особисто приїхав в університет 9 вересня. В ході візиту його супроводжували голова Федерації грецьких товариств України Олександра Проценко-Пічаджі і Генеральний консул Грецької Республіки в Маріуполі Елені Георгопулу.

У вузі почесному гостю організували теплий прийом. Студенти зустріли його хлібом-сіллю, після чого відбулася зустріч з керівництвом та оглядова екскурсія університетом. Церемонія вручення свідоцтв на отримання стипендій БО «Фонд Бумбураса» відбулася в актовій залі МДУ під час урочистих зборів викладачів, співробітників та студентів університету. Студенти, удостоєні іменних стипендій, навчаються на контрактній формі і демонструють високу успішність, а також успіхи в науковій та громадській діяльності. Стипендія, виділена Фондом Бумбураса, буде покривати витрати на оплату контракту. Загальна сума благодійної допомоги складе більше 200 тисяч гривень на 2016-2017 навчальний рік.

Відкриваючи урочисті збори, ректор МДУ, професор, Почесний консул Республіки Кіпр у Маріуполі 
Костянтин Балабанов подякував Пантелеймону Бумбурасу за підтримку університету й ініціативного студентства, підкресливши вагомий внесок гостя у розвиток еллінізму в Україні та реалізацію соціально значущих проектів і програм. У свою чергу пан Бумбурас вже зі сцени зробив ще одне приємне оголошення, яке з ентузіазмом сприйняла молодь. Влітку 2017 року 15 кращих студентів МДУ, які продемонстрували відмінне знання грецької історії, вирушать на відпочинок до Греції. Всі витрати на поїздку покриє Фонд Бумбураса.

Фонд заснований в 2016 році Пантелеймоном Бумбурасом - успішним підприємцем родом з Греції, який протягом майже 20 років (з 1997 року) живе і працює в Одесі, очолюючи одну з найбільших будівельних компаній України.

Протягом багатьох років Пантелеймон Бумбурас регулярно надає фінансову допомогу Федерації грецьких товариств України та окремим грецьким громадам, а також Одеській філії Грецького фонду культури, Генеральному консульству Греції в Одесі та Посольству Грецької Республіки в Києві. Тепер відомий меценат активно допомагає Маріупольському державному університету, і це не дивно, адже його з вузом об'єднує цілий ряд загальних цілей, зокрема, виявлення та підтримка талановитої молоді, популяризація грецької мови, літератури і культури, зміцнення дружби і співпраці між українським і грецьким народами .

Просмотров: 408 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz