Пятница, 10-Май-2024, 09:32
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Февраль » 13 » Посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас пообіцяв всебічно підтримувати МДУ
14:18
Посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас пообіцяв всебічно підтримувати МДУ

20 січня Маріупольський державний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Грецької Республіки в Україні Георгіос Пукаміссас, який прибув у супроводі Генерального консула Греції в Маріуполі Елені Гергопулу.

За доброю традицією почесних гостей студенти вузу зустріли хлібом-сіллю. Під час екскурсії університетом проректор з міжнародних зв'язків МДУ, професор Микола Трофименко розповів про ключові події в історії вишу, зокрема, про його багаторічні партнерські відносини з Грецією.

Маріупольський держуніверситет і Грецьку Республіку пов'язує плідна співпраця у галузі освіти, науки та культури. Греція була першим зарубіжним партнером університету й активно підтримувала виш на всіх етапах його розвитку. На сьогоднішній день МДУ реалізує 14 договорів із грецькими партнерами, у тому числі з 10 провідними вишами Греції: Афінським національним університетом імені Каподістрії, Салонікським університетом імені Аристотеля, Іоничним, Яннінським та іншими. Показником рівня міжнародного співробітництва університету слугує і той факт, що за роки роботи виш двічі відвідували президенти Грецької Республіки - Константінос Стефанопулос (1997) і Каролос Папуляс (2008), які є почесними професорами МДУ.

У 2002 році в університеті був створений перший і єдиний в Україні факультет грецької філології, на якому зараз навчається понад 300 студентів з різних регіонів країни. Завдяки ефективному міжнародному співробітництву тільки за останні 5 років близько 100 студентів і викладачів МДУ взяли участь в освітніх, наукових та культурних стажуваннях у Греції. Про визнання МДУ провідним центром якісної підготовки фахівців у галузі грецької філології та перекладу говорить і те, що саме на його базі у 2016 році проводився перший, національний, етап Всесвітньої олімпіади з новогрецької мови, організованої Світовим координаційним комітетом понтійській молоді (PΑSΕPΟΝ) і Салонікським університетом імені Аристотеля в рамках святкування ювілейного року Аристотеля.

Познайомившись з університетом, Посол Греції зустрівся зі студентами та викладачами. Він відзначив вагомий внесок МДУ у розвиток українсько-грецьких відносин і висловив готовність всебічно підтримувати виш у справі розвитку і популяризації грецької мови та культури. Зустріч з викладачами і студентами проходила у форматі дружньої бесіди, протягом якої Георгіос Пукаміссас дізнався про основні проекти кафедри грецької філології та перекладу, в тому числі реалізованих спільно з грецькими партнерами, а також про досягнення вчених та студентства.

Маріупольський держуніверситет - один з перших українських вишів, який відвідав пан Пукаміссас з моменту вступу на посаду у грудні 2016 року. На згадку про візит він подарував книгу, яка поповнила фонд бібліотеки елліністичних студій імені Костантіноса Левендіса, а також зробив запис у Книзі почесних гостей МДУ: «Бажаю, щоб важлива гуманітарна діяльність Маріупольського державного університету, розташованого на узбережжі Азовського моря, тривала. Тут формуються нові віддані Україні покоління, які слугують провідниками дружби наших народів».

Читайте також: Турецька Республіка надає стипендії на навчання на 2017 – 2018 академічний рік

Просмотров: 350 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz