Понедельник, 13-Май-2024, 10:50
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2015 » Май » 14 » Почесний президент Державної Ради Італії Коррадо Калабро став Почесним професором МДУ
07:22
Почесний президент Державної Ради Італії Коррадо Калабро став Почесним професором МДУ

13 травня Маріупольський державний університет відвідала офіційна італійська делегація, у складі якої прибули видатний італійський юрист, вчений, поет, державний і громадський діяч, Почесний президент Державної Ради Італійської Республіки доктор Коррадо Калабро, дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Італії в Україні Фабріціо Романо – Нансі Мілезіс Романо, директор Італійського інституту культури в Україні, добрий друг і партнер МДУ професор Нікола Франко Баллоні.

На вході у головний корпус делегацію зустріли студенти університету. Національний колорит і святкову атмосферу забезпечив народний ансамбль танцю «Промінь», який виконав танець «Привітання», після чого студентки в українських та італійських національних костюмах тепло вітали гостей хлібом-сіллю.

Далі по традиції ректор МДУ, Почесний консул Республіки Кіпр в Маріуполі, професор Костянтин Балабанов провів коротку екскурсію університетом з відвідуванням алеї почесних професорів, бібліотеки елліністичних студій імені Константіноса Левендиса, Інституту українсько-грецької дружби та елліністичний досліджень, кафедри італійської мови, літератури та культури, Італійського культурного центру.

У процесі знайомства з одним з провідних вузів України зі співпраці з Італійською Республікою пані Нансі Романо і пан Коррадо Калабро зробили запис у Книзі почесних гостей, а по закінченні екскурсії відбулася прес-конференція, на якій шановні гості розповіли про мету свого візиту і перше враження про університет.

Головним пунктом програми візиту італійської делегації до Маріупольського держуніверситету було урочисте засідання членів вченої ради, викладачів та студентів з нагоди присвоєння Коррадо Калабро звання Почесного професора МДУ. Рішенням вченої ради пан Калабро був удостоєний цього звання «за високі досягнення у галузі літератури, культури, гуманітарних і соціальних наук, а також за значний особистий внесок у зміцнення дружби і співробітництва між Італійською Республікою та Україною».

На початку засідання прозвучали гімни України та Італії, після чого з вітальним словом виступив ректор Костянтин Балабанов, який і провів урочисту церемонію вручення мантії та диплому Почесного професора під звуки «Гаудеамуса» у виконанні зведеного хору МДУ.

Також на урочистих зборах Костянтин Балабанов вручив найвищу нагороду університету – медаль «За заслуги перед МДУ» – дружині Посла Італії в Україні Нансі Мілезіс Романо, директору Італійського інституту культури в Україні, Почесному професору МДУ Нікола Франко Баллоні і помічнику Посла Італії в Україні Семену Кумуржи.

Візит завершився святковим концертом за участі творчих колективів університету.

Приїзд Коррадо Калабро до Маріупольського держуніверситету свідчить про сталі позиції та стабільну роботу вузу, а також про успішний розвиток міжнародних відносин як важливої умови забезпечення мобільності викладачів і студентів. Прикладом мобільності служить і сам гість, який читає лекції в університетах по всьому світу, в тому числі і в Україні, зокрема, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та Києво-Могилянській академії.

Студенти МДУ увійшли до числа тих небагатьох українських студентів, хто отримав унікальну можливість поспілкуватися з талановитим поетом, культурологом, фахівцем у сфері мас-медіа та юриспруденції, чиї судження відрізняються оригінальністю і спонукають до роздумів.

Біографічна довідка.

Коррадо Калабро – один з провідних італійських юристів, видатний громадський діяч, автор численних монографій і досліджень, які дали поштовх важливим для Італійської республіки реформ трудового та адміністративного права.

З 1968 року працював у Національній рахунковій палаті Італії, а згодом пройшов конкурсний відбір на службу у Державній Раді (верховний адміністративний орган Італійської держави), де в подальшому обіймав керівні посади. Зараз Коррадо Калабро – Почесний президент Державної Ради Італійської Республіки. Був головою кабінету 15 міністерств (Освіти, Пошти і Телекомунікацій, Політики, Інституційних реформ і інших).

Коррадо Калабрò – відомий італійський поет, письменник, культуролог, автор оригінальних досліджень у галузі сучасної культури, літератури, журналістики. Його книги перекладені 20 мовами світу: англійською, французькою, німецькою, іспанською, китайською, грецькою, українською та іншими.

Чимало поетичних творів Калабро лягли в основу театральних вистав, окремі з них були покладені на класичну музику. За мотивами одного з романів у 2006 році був знятий фільм «Торговець камінням».

У 2013-2014 роках був номінований на здобуття Нобелівської премії з літератури.

Просмотров: 414 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Май 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz