Четверг, 09-Май-2024, 22:35
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2016 » Апрель » 24 » Питання термінології та перекладу - у центрі уваги світової наукової спільноти (інтернет-конференція)
12:11
Питання термінології та перекладу - у центрі уваги світової наукової спільноти (інтернет-конференція)

22 квітня у Маріупольському державному університеті пройшла інтернет-конференція «Термінологія та переклад», організатором якої виступила кафедра грецької мови і перекладу.

У конференції взяли участь вчені з 6 країн світу. Серед них авторитетні фахівці з Університету Кіпру й Університету Фредеріка (Республіка Кіпр), Салонікської університету імені Аристотеля та Військової академії Греції (Грецька Республіка), Університету Ла Лагуна (Іспанія), Університету Крайова (Румунія), Університету Пловдива (Болгарія).

Вітчизняну вищу школу представили фахівці Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Маріупольського державного університету.

Як зазначила завідувач кафедри грецької мови та перекладу МДУ, доцент Наталя Воевутко, формування термінологічної політики - актуальна проблема, рішенням якої займаються вчені, мовознавці, перекладачі в усьому світі, і не менш важливим є проблема координування терміносистем європейських мов.

На пленарному засіданні учасників привітали Генеральний консул Грецької Республіки у Маріуполі Елені Георгопулу, проректор науково-педагогічної роботи, доцент Олена Проценко, голова наукового комітету конференції, професор Університету Фредеріка Анна Хаджипанайотиду, професор Військової академії Греції Панайотіс Асимопулос.

Основним доповідачем був голова координаційної групи з питань термінології Європарламенту Родольфо Масліас, який розкрив тему «Термінологія: комунікативний та академічний підхід». Професор Масліас викладав теорію і практику перекладу в Іонічному Університеті на о. Корфу, а також проблеми мультилінгвізму і термінології в Університеті Люксембургу, працював у Міністерстві культури Греції, був радником мера Афін з питань культури, Генеральним секретарем Мережі європейських культурних столиць. З 1981 року він працює у Європейському парламенті, з 2008 року очолює координаційну групу з питань термінології. Є членом Європейського культурного парламенту.

За підсумками конференції буде виданий збірник доповідей учасників, який буде розміщений на сайті університету.

 

Просмотров: 531 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Апрель 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz