Суббота, 11-Май-2024, 08:25
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2015 » Октябрь » 19 » Підбиття підсумків ΧΙV Всеукраїнської студентської олімпіади з новогрецької мови та літератури на базі МДУ
09:11
Підбиття підсумків ΧΙV Всеукраїнської студентської олімпіади з новогрецької мови та літератури на базі МДУ

15-16 жовтня на факультеті грецької філології Маріупольського державного університету відбулося підведення підсумків другого туру ΧΙV Всеукраїнської студентської олімпіади з новогрецької мови та літератури. Ось уже 14 років поспіль Міністерство освіти і науки України визначає МДУ базовим вузом для проведення даної олімпіади, підтверджуючи його лідерські позиції у сфері елліністичних студій в Україні та міжнародне покликання виступати найважливішим центром грецької освіти за кордоном.

В Олімпіаді взяли участь 18 студентів з провідних вузів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного лінгвістичного університету, Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Інституту соціальних наук ОНУ імені І.І. Мечникова, Львівського національного університету імені Івана Франка, Маріупольського державного університету.

Вперше Олімпіада проводилася у форматі скайп-конференції, що є новацією МГУ. Новий формат виявився успішним, що відзначили всі учасники та члени журі Олімпіади.

Організаційний комітет олімпіади за традицією очолив член-кореспондент НАПН України, професор, Почесний консул Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтин Балабанов.

У складі журі – відомі українські вчені-елліністи: голова журі - доцент кафедри грецької філології, завідувач кафедри Юлія Потіпак, доцент кафедри елліністики КНУ імені Тараса Шевченка Світлана Перепльотчикова, доцент кафедри класичної філології Львівського національного університету імені Івана Франка Ліна Глущенко. У роботі журі також взяли участь  викладачі від Міністерства освіті, науки та релігії Греції: викладач кафедри міжнародних відносин Інституту соціальних наук Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Фільо Зейбекі та співробітник Генерального консульства Греції в м Маріуполь Христос Евангелідіс та ін.

Важливо відзначити, що в Україні щорічно проводиться 124 олімпіади за спеціальностями, і тільки олімпіада з новогрецької мови та літератури проводиться із залученням коштів зарубіжних організацій – Фонду «Анастасіос Г. Левендіс» (Кіпр), який впродовж багатьох років надає активну і всебічну підтримку розвитку грецької мови і культури в Україні. З 2009 року Фонд виділяє кошти для заохочення переможців ΙΙ туру Всеукраїнської олімпіади з новогрецької мови.

На відкритті Олімпіади учасників і членів журі привітала голова Маріупольського товариства греків Надія Чапні, побажавши всім продуктивної роботи, і нагадала основний принцип олімпійських ігор, згідно з яким головним є не результат, а участь. Підводячи підсумки олімпіади, проректор з науково-педагогічної роботи МДУ, доцент Олена Проценко відзначила високий рівень знань і великий інтерес студентів до вивчення грецької мови, літератури, історії та культури, і побажала всім учасникам успіхів у навчанні та професійній діяльності.

За підсумками олімпіади 1 місце журі присудило студентці МДУ Валентині Олійник, 2-е місце зайняв Станіслав Левчук із Львівського національного університету імені Івана Франка, третє місце розділили між собою студентка КНУ імені Тараса Шевченка Анастасія Охрімчук та студентка Київського національного лінгвістичного університету Альона Крупка. Традиційно переможці отримають грошові призи від Фонду «Анастасіос Г. Левендіс» (Кіпр).

Члени журі та учасники в черговий раз відзначили високий рівень організації та проведення Олімпіади Маріупольським державним університетом та позитивно оцінили досвід подібної співпраці.

Просмотров: 595 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz