Пятница, 10-Май-2024, 17:47
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2013 » Декабрь » 23 » Перший етап XIХ Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії наук України на базі МДУ
16:05
Перший етап XIХ Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії наук України на базі МДУ
22 грудня на базі Маріупольського державного університету пройшов очний тур I (міського) етапу ХІX Всеукраїнського конкурсу- захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії наук України. Його організаторами традиційно виступають управління освіти Маріупольської міської ради, Маріупольський міський науково-методичний центр при активному сприянні вищих навчальних закладів міста.

Головна мета наукової конференції - залучення школярів до науково -дослідної та експериментальної роботи, розвиток у них аналітичних здібностей і навичок публічного виступу, формування активної громадянської позиції. У конкурсі-захисті наукових робіт взяло участь 170 учнів 9-11 класів з 50 навчальних закладів Маріуполя. 105 початківців дослідників гостинно зустрів Маріупольський державний університет.

Протягом багатьох років вуз активно підтримує науково-дослідну роботу школярів . Провідні фахівці МДУ проводять заочне оцінювання та рецензування робіт учасників і входять до складу журі секцій МАН, а також надають всебічну консультативну допомогу учням-членам МАН та їх науковим керівникам. На відкритті конференції з вітальним словом виступила проректор з наукової роботи МДУ, професор Олена Булатова, яка відзначила важливість і перспективність цього наукового проекту та його зростаючу популярність серед учнівської молоді.

Від імені міського науково-методичного центру учасників привітала заступник директора Раїса Погодаєва.

У стінах МДУ пройшли захист наукових робіт в рамках 6 відділень і 21 секції. Школярі досліджували актуальні проблеми в галузі економіки, права, соціології, журналістики, психології, етнології, краєзнавства, релігієзнавства, української, російської, англійської, німецької, французької філології. Найбільш популярними серед учнів були секції історії України, всесвітньої історії, історичного краєзнавства, етнології, права. Крім того, цього року на базі МДУ вперше працювали секції педагогіки, теології та історії релігії, економічної теорії та історії економічної думки.


Захисту наукових досліджень (очний тур) передував конкурсний відбір, який проходив у два етапи: заочний тур (перевірка змісту та оформлення роботи ) і контрольна робота з базової дисципліни. За підсумками конкурсу школярів, що набрали найбільшу кількість балів (максимальне - 100), нагородили дипломами за зайняті 1-3 місця. Учасники, які показали кращий результат за підсумками міської конференції, представлять свою роботу на обласному конкурсі.
Просмотров: 363 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz