Воскресенье, 12-Май-2024, 08:33
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2013 » Сентябрь » 18 » МДУ відвідали директор Фонду «Анастасіос Г.Левендіс» Хараламбос Бакірдзіс і член ради правління фонду Васос Карайоргіс
13:34
МДУ відвідали директор Фонду «Анастасіос Г.Левендіс» Хараламбос Бакірдзіс і член ради правління фонду Васос Карайоргіс
16-17 вересня 2013 року в Маріупольському державному університеті з візитом перебували відомі вчені та добрі друзі вузу - директор Фонду «Анастасіос Г. Левендіс», професор Хараламбос Бакірдзіс і постійний член ради правління фонду, професор Васос Карайоргіс.



17 вересня на честь прибуття почесних гостей в актовому залі відбулися урочисті збори колективу викладачів і студентів, які відкрив ректор МДУ, доктор політичних наук, професор, Почесний консул Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтин Балабанов.


Ректор подякував гостям за багаторічну плідну співпрацю з вузом, великий внесок у розвиток науки і освіти та вручив їм медалі «За заслуги перед МГУ» відповідно до рішення вченої ради вузу.



Гостей також очікувала яскрава концертна програма, підготовлена кращими творчими колективами вишу.

Протягом багатьох років всесвітньо відомий Фонд «Анастасіос Г. Левендіс» надає всебічну підтримку Маріупольському державному університету. Спільними зусиллями реалізовано чимало масштабних проектів , які сприяли поліпшенню якості підготовки фахівців, зміцненню наукового потенціалу та матеріально-технічної бази університету.



На прес-конференції ректора МДУ Костянтина Балабанова, присвяченій візиту кіпрських партнерів університету, були підведені підсумки та обговорені нові напрямки співпраці з Фондом «Анастасіос Г. Левендіс».



Васос Карайоргіс - учений зі світовим ім'ям , видатний еллініст , професор археології , постійний член ради правління Фонду «Анастасіос Г. Левендіс», Почесний професор провідних європейських університетів, у тому числі МДУ. З ним співпрацюють багатющі музеї світу - Кіпрський музей і Метрополітен-музей у Нью-Йорку. За видатні досягнення в галузі науки, культури і літератури професор Карайоргіс нагороджений високими державними нагородами Греції, Кіпру, Великобританії, Німеччини, США, Швеції, Франції, Канади, Болгарії та інших країн.


Хараламбос Бакірдзіс - авторитетний вчений, доктор наук ( спеціалізація - Візантійська археологія), автор безлічі публікацій та наукових робіт з Візантійської археології, директор Фонду «Анастасіос Г.Левендіс». У нього багатий досвід ведення розкопок і реставрації пам'яток візантійського та раннього османського періодів , візантійських фресок і мозаїк. Професор Бакірдзіс виступав з лекціями в провідних університетах Європи та США, проводив археологічні виставки по усьому світу. У 1999-2007 рр. Хараламбос Бакірдзіс входив до складу Генеральної археологічної ради Міністерства культури Греції.




















Просмотров: 704 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz