Понедельник, 13-Май-2024, 05:14
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Январь » 3 » МДУ пригадує найяскравіші події ювілейного 2016 року
10:40
МДУ пригадує найяскравіші події ювілейного 2016 року
МДУ пригадує найяскравіші події ювілейного 2016 року

2016 рік був багатим на досягнення у різних сферах діяльності маріупольського державного університету. У першу чергу слід відзначити, що цього року МДУ відзначив 25 річницю створення. На адресу колективу надійшли привітання від президентів України, Греції та Кіпру, а також від керівництва Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, МОН України, Національної академії педагогічних наук України, численних друзів і партнерів університету як в Україні, так і за кордоном.

З нагоди Ювілею трудовий колектив МДУ був нагороджений Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом». Крім того, за сумлінну та результативну працю співробітники університету відзначені нагородами Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Міністерства освіти і науки, Національної академії педагогічних наук, Донецької обласної державної адміністрації, Маріупольської міської ради, Торгово-промислової палати України.

До 25-річчя вишу була створена Наглядова рада МДУ, до складу якої увійшли відомі вітчизняні та зарубіжні політики, бізнесмени, дипломати, науковці та громадські діячі. Головним завданням ради є всебічна підтримка розвитку університету, у тому числі шляхом залучення фінансових ресурсів та сприяння його ефективній взаємодії з державними органами, органами місцевого самоврядування, наукової громадськістю, суспільно-політичними організаціями та суб'єктами господарської діяльності.

Цього року помітно зросла увага до університету з боку зарубіжних делегацій, які приїжджають на Донеччину. У 2016 році МДУ відвідали Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, Держсекретар Міністерства закордонних справ Швейцарії Ів Россьє, посли США, Японії, Швеції, Литви, Швейцарії, Хорвартії, віце-губернатор Регіону Базиліката (Італія) Альдо Берлінгуер, Генеральний консул Німеччини Вольфґанґ Мьоссінґер, представники наглядової місії ОБСЄ в Україні та інші іноземні гості. Більшість із них зустрічалися зі студентами і викладачами вишу.

Маріупольський державний університет став одним з 12 вишів, обраних для участі у Програмі розвитку лідерського потенціалу університетів України у 2016 році. Програма діє з ініціативи Британської Ради, Інституту вищої освіти НАПН України та Фундації лідерства для вищої освіти за підтримки Міністерства освіти і науки України. Її мета – сприяння реформуванню вітчизняної сфери вищої освіти шляхом розвитку лідерського потенціалу ВНЗ. Команда МДУ у складі представників адміністрації, викладачів і студентів подала на розгляд експертної комісії проект «Інтернаціоналізація як спосіб підвищення конкурентоспроможності сучасного університету». 

У 2016 році викладачі університету захистили 1 докторську і 6 кандидатських дисертацій. За результатами наукових досліджень вчені МДУ опублікували 978 наукових статей і науково-методичних розробок, у тому числі 52 статті у зарубіжних виданнях, а також 14 монографій та 53 підручника і навчальних посібника. За рік в університеті були проведені 16 науково-практичних конференцій  5 міжнародних і 9 всеукраїнських.

Протягом року університет знаходився в епіцентрі подій діалогового характеру. На базі університету проходилиСхідноукраїнський форум «Відновлення через діалог: «Острів» Маріуполь», організований Координатором проектів ОБСЄ в Україні за підтримки урядів Князівства Ліхтенштейну та Литовської Республіки; освітній семінар у рамках Днів євроатлантичної безпеки в Україні, які проводилися з ініціативи Посольства Литовської Республіки в Україні (Контактне Посольство НАТО 2015-2016) та Посольства Королівства Норвегія в Україні. Також МДУ приймав учасників другого Донбас Медіа Форуму, серед яких було понад 200 журналістів з Донецької, Луганської, Харківської, Львівської, Чернівецької областей, а також гості із зарубіжних країн. 

Важливою подією року стало підписання договору про співпрацю з Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області. Відповідно до угоди провідні фахівці університету беруть участь у програмі підвищення кваліфікації співробітників поліції, зокрема, проводять лекції з української мови, історії та культури. У свою чергу студентська молодь ближче знайомиться з діяльністю обласного управління поліції завдяки регулярним зустрічам з керівництвом ГУНП в Донецькій області та екскурсіям до главку.

У 2016 році набір студентів до вищого навчального закладу вперше відбувався за новим затвердженим МОН України переліком спеціальностей, згідно з яким Маріупольський державний університет здійснює підготовку за 10 галузями знань, 19 спеціальностями і 40 освітніми програмами, у тому числі 28 магістерськими програмами. Також процедуру ліцензування пройшли три спеціальності аспірантури, за якими МДУ здійснюватиме підготовку докторів філософії: «Історія та археологія», «Політологія», «Міжнародні економічні відносини». 

Цього року університет видав дипломи бакалаврів, спеціалістів і магістрів 1026 випускникам. Натомість за підсумками вступної кампанії студентами вишу стали близько 1300 осіб. Таким чином, на сьогоднішній день у МДУ навчається понад 3200 студентів, у тому числі 100 іноземців з Греції, Китаю, Туреччини, Азербайджану, Узбекистану, Туркменістану, Лівії, Нігерії, Камеруну та інших країн.

Активне громадське життя університету цього року подарувало студентам і викладачам зустрічі з польським суспільно-політичним діячем Збігнєвом Буяком, представниками Союзу стрільців Литви, відомою українською художницею та літератором Вікторією Ковальчук, письменниками Євгеном Положієм, Артемом Чапаєм, Валерієм КіоромЄвгеном Балем.

Високі досягнення продемонстрували студенти університету. Голова студентської ради МДУ Юрій Давиденко став переможцем конкурсної програми «Кращий студент України», організованої ВГМО «Студентська республіка», у номінації «Кращий студент-громадський діяч України». Крім того, команда Маріупольського держуніверситету посіла третє місце на Регіональному форумі молодіжних лідерів студентського самоврядування «Студентська веселка», який проходив у Святогорську.

На міжнародному рівні університет прославляли студентські творчі колективи. Народний ансамбль танцю «Промінь» цього року відвідав Грецію, де презентував українську культуру на 12-му Всесвітньому фестивалі народних танців «POSEIDONIA 2016», а танцювальний колектив «Корес» факультета грецької філології взяв участь у ХІ Міжнародному середземноморському фестивалі народного танцю у місті Ларнака (Кіпр).

Після такого насиченого подіями року колектив Маріупольського державного університету будує найоптимістичніші плани на рік майбутній і сердечно бажає всім радості, натхнення та безмежного людського щастя!

Просмотров: 446 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz