Пятница, 10-Май-2024, 17:23
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2015 » Январь » 5 » Маріупольський державний університет: головні події року
09:34
Маріупольський державний університет: головні події року

Життя Маріупольського державного університету сповнене яскравих і цікавих подій. Пропонуємо вам разом із нами пригадати найважливіші з них, які відбулися у 2014 році.

Розпочався 2014 рік з приємного подарунку від адміністрації університету для студентів, викладачів та співробітників МДУ. До Тетяниного Дня на економіко-правовому факультеті розпочала роботу нова їдальня, що значно поліпшило умови побуту студентів і викладачів, сприяло створенню більш комфортних умов навчання і роботи в університеті.

Цього року в університеті було відкрито дві нові спеціальності «Туризм» і «Мова та література (французька)», які одразу ж викликали великий інтерес серед абітурієнтів. Нагадаємо, що в 2014 році до студентського братства Маріупольського державного університету приєдналося ще понад 600 абітурієнтів, понад 50% з яких – випускники маріупольських шкіл. Загалом же за підсумками вступної кампанії-2014 студентами МДУ стали близько 1400 майбутніх бакалаврів, спеціалістів і магістрів.

  

Для одних 2014 рік став першим роком студентського життя, а для інших – останнім. Цього року дипломованими бакалаврами, спеціалістами і магістрами стали 1477 випускників, 154 з яких отримали диплом з відзнакою. Отримавши документ про повну вищу освіту та накопичивши за час навчання сильну теоретичну базу знань, молоді люди тепер із успіхом застосовують їх у своїй роботі.

  

Цього року три факультети МДУ – економіко-правовий, історичний і факультет іноземних мов – відзначили своє 18-річчя. Спільними зусиллями студентів і викладачів університету було організовано ряд цікавих та яскравих заходів, присвячених святкуванню повноліття факультетів. У той же час, свій 20-літній ювілей відзначили дві кафедри філологічного факультету – кафедра української філології і кафедра російської філології та перекладу, студенти яких активно займаються у театральних студіях. Відповідно і подарунком, який вони зробили своїм випускаючим кафедрам стали драматичні постановки, що викликали бурю позитивних емоцій у глядачів.

  

Наукова діяльність є пріоритетною для студентів і викладачів університету. Ряд науково-практичних конференцій, круглих столів, семінарів відбулися за традицією в МДУ. Багато з них пройшли із залученням іноземних гостей. Це, зокрема, круглий стіл «Кіпрська проблема: 40 років протистояння», науково-практичні конференції «Проблеми формування інформаційної культури особистості», «Старожитності українського Азов'я», присвячена 60-й річниці з дня народження видатного археолога Володимира Кульбаки та інші. Також у вузі пройшла ювілейна XV Декада студентської науки, у якій взяли участь понад 700 молодих дослідників.

  

Важливі зміни відбулися і у громадському житті університету. 21 березня у Маріупольському державному університеті пройшла Х звітно-виборча конференція студентської ради МДУ на якій було обрано нову президію студентської ради. Новообрану президію студради очолила студентка спеціальності «Менеджмент організацій» Наталя Солонець.

  

Студенти Маріупольського державного університету – яскравий приклад сучасної молоді. Вони демонструють значні результати у навчання і науковій роботи, а й у творчій діяльності. Беззаперечним підтвердженням цього факту є присвоєння цього року звання «народного» ансамблю народного танцю «Промінь» МДУ, а також перемога учасників театральної студії «СтудART» філологічного факультету в обласному конкурсі «Ми – твої спадкоємці, Тарасе!». Головною ж подією у житті студентів-першокурсників став фестиваль студентської творчості «Дебют-2014», який відкрив університету нові інтелектуальні, музичні, танцювальні, театральні таланти. За підсумками фестивалю «Дебют першокурсника» найбільш творчим факультетом другий рік поспіль був визнаний факультет іноземних мов, який зберіг у себе перехідний кубок фестивалю.

Наукові досягнення викладачів Маріупольського державного університету підтверджуються великою кількістю грантів, іменних стипендій та премій, якими їх удостоюють. Кандидатами наук цього річ стали 12 викладачів вишу. Зазначимо також, що цього року, вперше після створення у вузі відповідної спеціалізованої вченої ради, відбувся захист кандидатських дисертацій з економічних наук.

Візитною карткою Маріупольського державного університету є його міжнародні зв’язки. У 2014 році МДУ також підписав ряд міжнародних договорів. Багато студентів і викладачів відвідали зарубіжні країни у рамках наукових, освітніх, мовних та культурних програм. У рамках цих програм представники МДУ вперше відвідали італійський Університет Базилікати, пройшли стажування у Греції, Німеччині та інших країнах. Крім того, за усталеною традицією лекції для студентів університету читали іноземні фахівці, теоретики і практики у різних галузях. Цього року особливу зацікавленість серед студентів і викладачів МДУ викликали лекції професора економіки Університету Ліверпуля Гарі Кука, відомого грецького журналіста, видавця журналу «Дефі» Стеліоса Еллініадіса, німецького фахівця Мартіна Ройтера, який презентував студентству нові освітні програми.

  

Традиційними для університету стали зустрічі студентства з відомими діячами освіти, науки, культури, журналістики, політики, економіки. Так, цього року у різний час відбулися зустрічі з журналістами Андрієм Куликовим, Мустафою Найємом, Сергієм Лещенко, Павлом Шереметом, Світланою Заліщук, Катериною Горчинською, акторами Львівського академічного театру імені Леся Курбаса і співачкою Мар’яною Садовською та ін.

  

Цього року своє 65-річчя відзначив ректор МДУ, професор, Почесний консул Республіки Кіпр у Маріуполі Костянтин Балабанов. На адресу ювіляра надійшли численні поздоровлення від авторитетних державних, наукових, громадських діячів, добрих друзів і партнерів університету, у тому числі зарубіжних.

І наостанок 2014 рік запам’ятається таким досягненням усього колективу університету, як входження МДУ до сотні кращих вишів України ІІІ, IV рівнів акредитації згідно з рейтингом «ТОП-200 Україна»», який складається групою міжнародних експертів у співпраці з Європейським центром вищої освіти ЮНЕСКО-CEPES та центром міжнародних проектів «Євроосвіта».

  

Просмотров: 481 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz