Воскресенье, 12-Май-2024, 01:07
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2013 » Сентябрь » 27 » «Майданс» - у МДУ стартував «Дебют першокурсника 2013»
09:12
«Майданс» - у МДУ стартував «Дебют першокурсника 2013»
26 вересня у спортивному комплексі Маріупольського державного університету відбулося урочисте відкриття XII Фестивалю студентської творчості «Дебют першокурсника ».

Вже четвертий рік поспіль старт «Дебюту» дає танцювальне шоу «Майданс» - наймасовіша і найяскравіша подія в рамках Фестивалю. Організаторами заходу виступають студентська рада , профком і молодіжний центр МДУ .

Виступаючи на відкритті фестивалю , ректор МДУ, професор Костянтин Балабанов привітав розумних, ініціативних і талановитих студентів, які поповнили ряди університету цього року, і побажав їм успіхів і перемог.

Привітала студентів з початком творчого марафону й заступник Маріупольського міського голови Тетяна Ломакіна.

У числі гостей були начальник відділу у справах сім'ї та молоді Маріупольської міської ради Сергій Голубков, представники палаців культури, будинків дитячої творчості нашого міста, адміністрація та викладачі університету, батьки студентів.

У шоу традиційно беруть участь 5 команд (по одній від факультету ) по 50 осіб у кожній - всього 250 студентів, більшість з яких - першокурсники . Протягом трьох тижнів студенти готуються до виступу під керівництвом наставників - студентів старших курсів і випускників університету. Саме завдяки наставникам з кожним роком виступи команд стають все більш цікавими за сюжетом і більш складними з хореографії , а нові ідеї , і відповідно, нові костюми - важлива складова успішного виступу учасників.

Цього року тематика «Майдансу» - олімпійські ігри. На арені спорткомплексу виступили команди «Ритмы Кавказа» (факультет іноземних мов) , «IT-галстук» ( філологічний факультет) , «Прайд» ( економіко -правовий факультет ) , « The most popular » (факультет грецької філології) , «Счастливое детство» (історичний факультет).

Оцінювало виступ команд компетентне журі , у складі якого були:

Сергій Волчецький , суддя 1-ї категорії , майстер спорту з бальних танців , постановник і хореограф ;
Олена Беркова , художній керівник ДК Молодіжний ;- Тетяна Рубан , керівник ансамблю « Асорті» ;
Галина Кайда , випускниця МДУ , член асоціації хореографів України , керівник , головний балетмейстер зразкового ансамблю «Ангели»,
Володимир Лещенко , випускник МДУ , художній керівник і головний балетмейстер університетського ансамблю народного танцю « Промінь» , який здійснив постановку масових танців, що виконуються учасниками шоу.


Перед початком «Майдансу» на імпровізованому танцювальному майданчику учасники виклали 5 олімпійських кілець як символ дружби п'яти факультетів університету. Програма шоу складалася з трьох конкурсів: «Танцювальна візитка » (кожна команда- учасниця виступала зі своєю тематичною хореографічною композицією ) ; конкурс капітанів , за умовами якого капітани разом з групою підтримки з 5 осіб демонстрували свої хореографічні здібності , кмітливість і синхронність виконання танцювальної імпровізації, і «Жива листівка» (командам-учасницям необхідно було скласти «живу» фігуру, відповідну тематиці їхнього виступу в першому конкурсі ) .Кульмінацією танцювального шоу став номер-сюрприз , підготовлений представниками студентського активу МГУ. Показавши декілька танцювальних рухів під веселу ритмічну пісню про університет і його студентстві, студенти залучили до запального танцю всіх учасників і глядачів «Майдансу».


За підсумками конкурсу були визначені переможці:

3е місце - « The most popular » (факультет грецької філології)
2е місце - « Прайд» ( економіко -правовий факультет )
1е місце - « Ритми Кавказу» (факультет іноземних мов)

У номінаціях :

«Кращий капітан команди » - Роман Доля («Прайд» , економіко -правовий факультет)
«Краща група підтримки» - команда вболівальників історичного факультету .

Подяками були відзначені наставники п'яти команд-учасниць. Командам-призерам змагань вручили дипломи, а переможці стали володарями головного призу - перехідного кубка .Солодкі призи від профкому МДУ та подарунки від спонсорів отримали всі команди, а також переможці в номінаціях і наставники учасників танцювального шоу.











Просмотров: 576 | Добавил: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz