Пятница, 10-Май-2024, 11:54
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Февраль » 13 » Команда МДУ працювала над розвитком лідерського потенціалу вишу в Університеті Йорку
14:28
Команда МДУ працювала над розвитком лідерського потенціалу вишу в Університеті Йорку

На початку року делегація Маріупольського державного університету відвідала Університет Йорку у рамках останнього етапу Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України. Програма організована Британською Радою в Україні, Фундацією лідерства у вищій освіті (Велика Британія) та Інститутом вищої освіти НАПН України за підтримки Міністерства освіти і науки України. МДУ – один із 12 вітчизняних вишів, які стали першими учасниками цього проекту.

Від МДУ до Університету Йорку вирушили проректор з міжнародних зв'язків, професор Микола Трофименко, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Олена Проценко, доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Тетяна Марена, старший викладач кафедри філософії та соціології Катерина Трима і студент ОС «Магістр» спеціальності «Переклад (італійська)» Роман Чумак.

Завершальний етап програми тривав з 9 по 14 січня і запам’ятався чудовими презентаціями від співробітників Центру глобальних програм Університету Йорку Ніка МілнераЕндрю КерріганаЛіндсі Кумер та Адіни Тімофей. У процесі освітніх заходів розглядалися практичні аспекти інтернаціоналізації, принципи міжкультурного викладання, способи залучення іноземних студентів та їх адаптації у новій країні, шляхи розвитку лідерського потенціалу та здійснення ефективного управління навчальним закладом.

Команда МДУ уважно вивчила досвід колег з Університету Йорку і по закінченні освітнього курсу підготувала власну презентацію на тему «Інтернаціоналізація Маріупольського державного університету». Учасники проекту у цікавій формі ознайомили організаторів з історією та міжнародної діяльністю університету, зокрема, результатами роботи із залучення студентів-іноземців.

Завершальним заходом стала зустріч з проректором Університету Йорку, професором Джоном А. Робінсоном, після чого відбулося урочисте вручення сертифікатів усім учасникам Програми розвитку лідерського потенціалу університетів України.

На підсумковій конференції учасників Програми, яка пройде наступного місяця у Києві, команда МДУ розповість, як університет впровадив у практику нові знання, отримані у рамках проекту. Мова йтиме про зміни у структурі вишу, вдосконалення моделі міжнародної співпраці та стратегії інтернаціоналізації. Та не менш важливим результатом участі у Програмі є встановлені ділові зв’язки з британськими вченими, які висловили зацікавленість у співробітництві з Маріупольським державним університетом.

Читайте також: Посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас пообіцяв всебічно підтримувати МДУ

Просмотров: 297 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz