Пятница, 10-Май-2024, 14:57
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2017 » Февраль » 13 » ХІХ Підсумкова науково-практична конференція викладачів «Актуальні проблеми науки та освіти»
14:31
ХІХ Підсумкова науково-практична конференція викладачів «Актуальні проблеми науки та освіти»

3 лютого у Маріупольському державному університеті відбулася щорічна підсумкова конференція викладачів «Актуальні проблеми науки та освіти», у якій взяли участь 178 вчених вишуВранці на кожному з п'яти факультетів прошли пленарні засідання, після чого науковці продовжили обговорення на засіданнях секцій. У рамках XIX підсумкової конференції викладачів працювали 19 тематичних секцій.

Вчені економіко-правового факультету МДУ презентували доповіді стосовно актуальних проблем екології, сучасного менеджменту, інтеграції України у світове господарство, розвитку національної правової системи в умовах євроінтеграції. Дослідники історичного факультету обговорили проблеми міжнародних відносин та світового політичного процесу, питання розвитку історичної науки, документознавства, культурології, філософії та соціології. На факультеті філології та масових комунікацій у центрі уваги були проблеми української філології, словянських мов та літератур, журналістикознавства, дошкільної освіти та сучасної психології. На факультетах грецької філології обговорювалися питання елліністичних досліджень та перекладу, італійської філології, перекладу та лінгводидактики, а також мовні одиниці сучасних германських, словянських та новогрецької мов. Мови та літератури у полікультурному суспільстві та проблеми мовознавства, літературознавства, лінгводидактики досліджували науковці факультету іноземних мов.

Важливою складовою цьогорічної конференції стало відзначення Дня пам'яті Героїв Крут. З цієї нагоди учасники конференції окрему увагу приділили обговоренню подій 29 січня 1918 року під Крутами. Так, на історичному факультеті під час пленарного засідання з доповіддю «День пам’яті Героїв Крут» виступила заступник декана з наукової роботи, кандидат історичних наук Ірина Петрова. Цю тему також висвітлили викладачі факультету Катерина Трима, Сергій Пахоменко та Сергій Тарасов. Усі доповіді відзначилися високим науковим рівнем та викликали жваву дискусію, до якої долучилися як викладачі, так і студенти факультету. 

За підсумками роботи конференції опублікований збірник матеріалів, куда увійшли всі доповіді учасників.

Читайте також: Запрошуємо до участі у конкурсі спільних українсько-польських науково-дослідних проектів

Просмотров: 269 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz