Понедельник, 13-Май-2024, 00:40
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Март » 26 » Греки Приазов'я відзначили День незалежності своєї історичної Батьківщини
10:36
Греки Приазов'я відзначили День незалежності своєї історичної Батьківщини

25 березня в Маріупольському державному університеті пройшло урочисте святкування 193-ї річниці з дня проголошення незалежності Греції. Організаторами заходу виступили Генеральне консульство Греції в Маріуполі, Федерація грецьких товариств України, Маріупольське товариство греків і Маріупольський державний університет.

Святкову програму відкрив університетський ансамбль грецького танцю «Еос». Після цього на сцену винесли державні прапори Греції та України. Прапороносцями виступили студенти-відмінники факультету грецької філології. За традицією у цей день прозвучали гімни Греції та України у виконанні зведеного хору МДУ.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Федерації грецьких товариств України Олександра Проценко-Пічаджі, заступник Маріупольського міського голови Володимир Клименко, Генеральний консул Грецької Республіки в Маріуполі Дімітріс Папандреу, ректор МДУ, професор, Почесний консул Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтин Балабанов. Виступаючі підкреслили, що 25 березня - особлива святкова дата, шанована греками усього світу, вона є уособленням слави грецького народу, символом його національного відродження, адже цей день поклав початок тривалої кровопролитної боротьби грецьких патріотів за свободу після чотирьох страшних століть турецького рабства.

Глядачі в залі із захопленням спостерігали за виступами кращих солістів та творчих колективів МДУ, Маріуполя та Приазов'я. Серед них ансамблі грецького танцю «Еос» (МДУ), «ЕЛТАС» і «Зорба» (Старий Крим), «НЕО АСТЕРІ» (Маріупольське товариство греків), ансамбль народного танцю «Промінь» (МДУ), зразковий театр танцю «Білий птах» (Мангуш). У святкуванні також взяли участь маріупольські школярі. Учні ЗОШ № 18 прочитали тематичні вірші, а юні таланти СШ № 66 під керівництвом Уранії Кости виступили з театральною постановкою, присвяченій пам'ятній даті.

На завершення святкового вечора пролунав гімн греків України «Емброс» у виконанні Олени Волкової - лауреата Міжнародного фестивалю грецької пісні ім. Тамари Каци.

  

 Інформація з сайту  http://mdu.in.ua/

Просмотров: 603 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz