Вторник, 14-Май-2024, 04:45
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2015 » Сентябрь » 23 » Гопак у виконанні народного ансамблю «Промінь» МДУ підкорив серця зарубіжних глядачів
17:52
Гопак у виконанні народного ансамблю «Промінь» МДУ підкорив серця зарубіжних глядачів

Народний ансамбль танцю «Промінь» та вокалісти Маріупольського державного університету взяли участь у 10-му Середземноморському фестивалі фольклорного танцю, який проходив з 11 по 14 вересня 2015 на Кіпрі, у містах Гері і Ларнака. Організатором фестивалю виступила Асоціація культурної спадщини Нікосії.

Цього року масштабний культурний проект об'єднав учасників з Вірменії, Болгарії, Румунії, Словаччини, Словенії, Литви, Латвії, Єгипту, Грузії, України та Республіки Кіпр. «Промінь» був єдиним українським колективом.

11 вересня делегація МДУ у складі 19 осіб була задіяна у параді учасників у місті Гері, після чого творчий колектив та солісти університету виступили на дипломатичному прийомі, організованому Посольством України в Республіці Кіпр з нагоди святкування 24-ї річниці Незалежності України. Далі на учасників чекало урочисте відкриття фестивалю і три дні концертних виступів у Ларнаці.

Щоб гідно представити свою країну на міжнародному фестивалі, танцюристи і вокалісти університету протягом всього літа відточували свою майстерність на репетиціях. Колектив ансамблю «Промінь» (керівники – студентиТарас Куцик і Катерина Пупирєва) підготував зарубіжному глядачеві яскраву концертну програму, прагнучи передати національний колорит українських народних танців.

Юнаки і дівчата виступали як з масовими постановками, такими як «Святковий гопак», «Поліські візерунки», «Танець із бубнами», так і з номерами малої категорії: «Макова стежка» (Юлія Венедиктова і Роман Доля), «Весільний козачок» (Юлія Мезікова, Катерина Пупирева, Тарас Куцик, Пилип Доля), «Соло Остапа з опери «Тарас Бульба» (Іван Венедиктов).

Найяскравіше враження на гостей та учасників фестивалю справив «Святковий гопак». Маріупольські танцюристи буквально розбудили острів запальним ритмом і підкорили серця глядачів складними трюками та щирими емоціями. Українську культуру студенти передавали не лише за допомоги танцю, а й через вокальні номери у виконанні Олени Голівець та Поліни Харасахал.

Як розповідають учасники, вони отримали безліч захоплених відгуків від організаторів фестивалю, танцюристів з інших країн та місцевих жителів. Студенти пишаються тим, що гідно презентували Україну на міжнародному рівні. Успішну участь ансамблю "Промінь" і вокалістів МДУ у 10-му Середземноморському фестивалі фольклорного танцю відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Кіпр Борис Гуменюк

Просмотров: 550 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz