Пятница, 10-Май-2024, 01:11
Приветствую Вас Гость | RSS

ФАКУЛЬТЕТ ГРЕЦЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Главная » 2014 » Октябрь » 27 » Генеральному консулу Греції в Маріуполі Дімітрісу Папандреу вручили медаль «За заслуги перед МДУ»
08:01
Генеральному консулу Греції в Маріуполі Дімітрісу Папандреу вручили медаль «За заслуги перед МДУ»

24 жовтня в Маріупольському державному університеті пройшла зустріч ректорату, викладачів і студентів факультету грецької філології з Генеральним консулом Грецької Республіки в МаріуполіДімітрісом Папандреу, який незабаром завершить свою дипломатичну місію в нашому місті.

Зустріч відкрив ректор МДУ, професор, Почесний консул Республіки Кіпр в Маріуполі Костянтин Балабанов, який відзначив високий професіоналізм свого колеги-дипломата, його самовіддану працю та вагомі результати, досягнуті за три роки спільної роботи заради зміцнення дружби між українським і грецьким народами.

Нагадаємо, що в 2011 році тут же, в Маріупольському держуніверситеті, відбулося знайомство Дімітріса Папандреу з колективом та студентством вузу. Ця подія поклала початок чергового етапу співробітництва університету, визнаного провідним центром відродження еллінізму в Україні, з Грецією - дружньою країною, яка з моменту заснування всебічно підтримувала МДУ і активно сприяла його інтеграції в європейське науково-освітнє і культурне співтовариство.

Протягом трьох років перебування в Маріуполі Дімітріс Папандреу виступав ініціатором і учасником безлічі заходів в стінах Маріупольського державного університету. Він проводив відкриті лекції для студентів і викладачів вишу, сприяв підписанню договору між МДУ та Центром стратегічних досліджень «Стратеджі Інтернешнл» (Греція), був співорганізатором ряду культурно-просвітницьких проектів: круглого столу за міжнародною участю «Армія і Церква в Греції», літературних читань , присвячених творчості Константіноса Кавафіса, святкування Днів Стародавньої Греції в Маріуполі, які проводились на базі університету.

Пан Папандреу надавав допомогу факультету грецької філології, сприяв зміцненню кадрового складу висококваліфікованими викладачами з Греції. Він неодноразово був присутній на випускних вечорах факультету грецької філології, а з окремими випускниками МДУ продовжував спілкуватися вже в рамках робочого процесу в консульстві.

І найголовніше - не дивлячись на складну військово-політичну ситуацію в регіоні, Дімітріс Папандреу не покинув Маріуполь і продовжив якісно виконувати свої професійні обов'язки, повідомляючи оперативну інформацію з місця подій Посольству Греції в Україні, Міністерству закордонних справ Греції та всієї грецької громадськості.

Згідно з рішенням Вченої ради вузу, за вагомий особистий внесок у розвиток міжнародних зв'язків університету, сприяння розвитку активного співробітництва з грецькими партнерами, просування позитивного іміджу університету в Греції Дімітріс Папандреу був нагороджений медаллю «За заслуги перед МДУ». Почесну нагороду вручив ректор університету.

На завершення зустрічі Костянтин Балабанов ще раз подякував пану Папандреу за підтримку університету та висловив сподівання на плідну співпраці з новим Генеральним консулом Греції в Маріуполі, який приступить до своїх обов'язків вже 2 листопада 2014 року.

  

Просмотров: 447 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz